Αυτός είναι ο Νικ Κύργιος (φωτο, video)

Το όνομά του μέχρι χθες ήταν λίγο έως πολύ άγνωστο στους φίλους του παγκοσμίου τένις. Πλέον βρίσκεται στα χείλη όλων. Ο λόγος για τον Νικ Κύργιο, που κατατρόπωσε το Νο1 στον κόσμο, Ράφαελ Ναδάλ, στη φάση των «16» του Γουίμπλεντον.

Του Κυριάκου Μελλίδη

Το coppa.gr σας παρουσιάζει το προφίλ και την πορεία του άλλοτε… παχύσαρκου Ελληνοαυστραλού τενίστα, που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις του στο Λονδίνο.

Μόλις στα 19 του χρόνια έχει καταφέρει να βρίσκεται στους οκτώ καλύτερους του ιστορικότερου τουρνουά στον κόσμο και να βλέπει το όνομά του πλέον να είναι λίγο κάτω από το Νο50 της ΑΤΡ. Επιτεύγματα που ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν πριν λίγο καιρό πως θα μπορούσε να πετύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Who is Who

Ο Κύργιος γεννήθηκε στην Καμπέρα στις 27 Απριλίου του 1995, με τον πατέρα του, Γιώργο, να κατάγεται από την Ελλάδα και τη μητέρα του, Νιλ, από τη Μαλαισία. Έχει δύο αδέρφια, τον Χρήστο και την Χαλιμά, ενώ είναι απόφοιτος του κολεγίου «Daramalan» που εδρεύει στη γενέτειρά του.

Από μικρή ηλικία λάτρευε το μπάσκετ, στο οποίο μάλιστα υπήρξε και ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης. Είναι μέχρι και σήμερα φανατικός υποστηρικτής των Μπόστον Σέλτικς, ενώ του αρέσει να παρακολουθεί παιχνίδια από το «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ. Όντας μικρό παιδί ακόμη, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στην παρακάτω φωτογραφία, τίποτα δεν προμήνυε το τι θα ακολουθήσει.

Όταν πλέον είχε «πατήσει» τα 14, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει οριστικά το μπάσκετ για το τένις. Μία απόφαση για την οποία φυσικά σήμερα μπορεί να νιώθει δικαιωμένος.

Από το ναδίρ στο ζενίθ

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στη περίπτωσή του, είναι το πόσο γρήγορα βρέθηκε ουσιαστικά από τον «πάτο» του παγκοσμίου τένις, στο «ταβάνι» του.

Μόλις πέρυσι, πριν λάβει μέρος στο πρώτο τουρνουά της επαγγελματικής του καριέρας, βρισκόταν στο Νο838, ενώ πριν ακριβώς ένα χρόνο είδε το όνομά του στο Νο218. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν στο Νο183, ενώ στην πρεμιέρα του Γουίμπλεντον στο Νο144, έχοντας αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Μετά και τη νίκη επί του Ναδάλ όμως, βρίσκεται στην κορυφαία 100άδα του κόσμου και… έπεται συνέχεια!

Πλέον το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι υπολογίζουν τον Νικ, με τον επόμενο αντίπαλό του, τον Καναδό Μίλος Ράονιτς, να γνωρίζει πως θα πρέπει να «ιδρώσει» για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο πόντος της χρονιάς

Ο νεαρός τενίστας βέβαια δεν εντυπωσίασε μόνο με τη συνολική του εμφάνιση απέναντι στον Ναδάλ, αλλά και με τον εκπληκτικό πόντο που πήρε στο έβδομο game του δεύτερου σετ στο χθεσινό (1/7) αγώνα. Ο Κύργιος κατάφερε να εκθέσει τον Ισπανό, με ένα απίστευτο tweener, για το οποίο φυσικά γνώρισε την αποθέωση του κοινού.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *