Αυτή η νέα βενζίνη που τα αλλάζει όλα και κοστίζει 0,6 ευρώ/λίτρο -Γιατί είναι τόσο φθηνή

benzinadiko (11)

Ένας νέος τύπος βενζίνης κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη, ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του και το περιορισμένο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Εδώ και πολλές δεκαετίες ακούμε ότι τα αποθέματα πετρελαίου του πλανήτη μειώνονται και ότι είναι σημαντικό να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων από όλους. Αυτός είναι επίσης εν μέρει ο λόγος για τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις κάνουν τα πάντα για να ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα, και φυσικά γιατί δεν θέλουν να μειώσουν του φόρους στη βενζίνη και το ντίζελ.

Αναντίλεκτα, όλες οι κυβερνήσεις αναφέρουν ότι δεν θέλουν να ενθαρρύνουν του οδηγούς να καταναλώνουν μαζικά ορυκτά καύσιμα. Ευτυχώς όμως, με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εμφανίζονται όλο και περισσότερες εναλλακτικές για να εξαρτόμαστε λιγότερο από το πετρέλαιο.

Σίγουρα, η λύση της ηλεκτροκίνησης είναι βάσιμη και αποτελεί το μέλλον, αλλά και η βενζίνη Ε85, η οποία περιέχει 85% αιθανόλη και κατά συνέπεια λιγότερη βενζίνη αποτελεί μία τέτοια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, γιατί μια ομάδα ερευνητών έχει βρει επίσης μια καινοτόμο και πολύ έξυπνη λύση για να δημιουργήσει ένα καύσιμο που είναι λιγότερο ρυπογόνο, αλλά και λιγότερο ακριβό.

Για αυτό τον λόγο, οι ερευνητές χρησιμοποιούν αλουμίνιο, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Για την ακρίβεια, ένα κυβικό μέτρο αυτού του υλικού θα μπορούσε να περιέχει τουλάχιστον 23 MWh ή δύο φορές περισσότερο από τη βενζίνη. Η τελευταία προέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται κατά την διάρκεια της τήξης και οξείδωσης.

Κατά συνέπεια, αυτό το καύσιμο είναι πιο αποδοτικό και αρκετά πιο «καθαρό». Και μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο πετιούνται εκατομμύρια τόνοι αλουμινίου, την στιγμή που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν ως καύσιμο.

Ήδη σε 2.300 πρατήρια στη Γαλλία διατίθεται ο συγκεκριμένος τύπος βενζίνης (Ε85), με τη μέση τιμή αυτή τη στιγμή να διαμορφώνεται στα 0,66 ευρώ ανά λίτρο, χαρή και στη μειωμένη φορολογία την οποία απολαμβάνει ως «πράσινο» και φιλικότερο προς το περιβάλλον καύσιμο.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *