Από την Καστοριά σε μια Οδύσσεια γύρω από τον κόσμο

imagegen (9)

Όταν το ιστιοπλοϊκό σκάφος «Πανδαιμόνιο» έφτασε στη βόρεια ακτή της Αυστραλίας, ολοκλήρωσε ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο που άρχισε ένας νεαρός καπετάνιος από την Καστοριά, ο Μάρκος Σπυρόπουλος. Το σκάφος του συμμετείχε στο Oyster World Rally 2013, μια – 16-μηνών Οδύσσεια, μια ατελείωτη περιπέτεια στον ωκεανό πιάνοντας λιμάνι σε μέρη που έχουν ταυτιστεί με το μύθο του ταξιδιού. Η περιπέτεια σε όλο τον κόσμο για το «Πανδαιμόνιο» και τα άλλα μέλη του στόλου ξεκίνησε αφού πέρασε μέσα από τη Διώρυγα του Παναμά και βγήκε στον Ειρηνικό. Τα πρώτα λιμάνια που έπιασε ήταν τα νησιά Γκαλαπάγκος, Μαρκίζας, Ταϊτή, Bora Bora και Moorea.

Από τον Ειρηνικό, ο στόλος κατευθύνθηκε προς το Great Barrier Reef, το Μπαλί, συνέχισε δυτικά για το Κέιπ Τάουν και κατέληξε στη Βραζιλία για το καρναβάλι. Ο στόλος αποτελείτο από 28 σκάφη από τον Καναδά, την Ιρλανδία, Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, Νότια Αφρική, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Ο Μάρκος Σπυρόπουλος είναι αδελφός της διάσημης Ελληνίδας γιατρού και ερευνήτριας του CERN Δρ. Μαρίας Σπυροπούλου.

imagegen (1)
imagegen (2)
imagegen (3)
imagegen (4)
imagegen (5)
imagegen (6)
imagegen (7)
imagegen (8)
imagegen (9)
imagegen

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *