Από σήμερα: 5η Κολυμβητική Συνάντηση Βράχου και 1ος Αγώνας Orienteering (αναλυτικό πρόγραμμα)

vraho43(3)

Προκήρυξη των αγώνων: Ο Σύλλογος Γόνων Βράχου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Νομού Καστοριάς, 

τη συνδρομή του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» και την επιστημονική υποστήριξη της ειδικότητας «Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής» του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει της διοργάνωση των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 5η κολυμβητικής συνάντησης «Λίμνη Βράχου» – 1ουOrienteering – αγώνα προσανατολισμού Οντρίων.

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 ΜΑΪΟΥ 2015

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και η προώθηση των εναλλακτικών αθλητικών δράσεων, οι οποίες καθώς  δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, δεν συνδέονται με τη θεσμοθέτηση ειδικών επάθλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Ο αγώνας προσανατολισμού – Orienteering, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015.

  • Ο κολυμβητικός περίπλους που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. «Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων», θα διεξαχθεί στη λίμνη Βράχου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βράχου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015.

ΑΦΙΞΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ

Η άφιξη των συμμετεχόντων καθώς και των συνοδών στο Βράχο θα πραγματοποιείται το Σάββατο 30 Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 24:00.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΙΟΥ 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ ORIENTEERING

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η περιοχή του φράγματος Βράχου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να ενημερωθούν και λάβουν οδηγίες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 17:00΄ έως τις 19:00΄.

Ο αναμενόμενος χρόνος για τον νικητή θα είναι πιθανόν 1 (μία) ώρα (δεν μπορεί να καθοριστεί ακριβώς διότι είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται αγώνας στην περιοχή). Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δρομείς ενδέχεται να τερματίσουν και αργότερα, ανάλογα με τα λάθη που θα κάνουν. Ενδέχεται επίσης κάποιοι/ες να περπατήσουν τη διαδρομή απολαμβάνοντάς την. Στόχος των διοργανωτών άλλωστε είναι η γνωριμία αλλά και η διάδοση του αθλήματος του Orienteering.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ORIENTEERING

Στο 1ο αγώνα προσανατολισμού – Orienteering Οντρίων θα υπάρχουν διαδρομές για παιδιά και ενηλίκους και ηλικιακές κατηγορίες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, παιδιά και ενήλικες, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέτουν στους διοργανωτές (για τα παιδιά θα κατατεθεί συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων από τους/τις οποίους/ες θα συνοδεύονται). Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν αγώνα.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στο άθλημα και θα τερματίσουν, θα δοθούν πρωτότυπα διπλώματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ORIENTEERING

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές άμεσα για την έγκριση της συμμετοχής τους. Οι εκπρόθεσμες αιτήσεις θα δυσκολέψουν τη διαχείριση της διοργάνωσης.

Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟORIENTEERING

Το κόστος συμμετοχής στο Orienteering ανέρχεται στο ποσό των 3 ευρώ για τα παιδιά και των 6 ευρώ για τους ενήλικες, καλύπτει δε έξοδα χαρτών και την αγορά, φθορά ή απώλεια υλικού κ.α.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΟΥ
Σταθμός νερού υπάρχει σε συγκεκριμένο σημείο, που θα υποδεικνύεται, στη λίμνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2015

ΕΚΚΙΝΗΣΗ του ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Η εκκίνηση του κολυμβητικού περίπλου θα γίνει την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 και το σημείο συγκέντρωσης θα είναι στη λίμνη Βράχου.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 13:00 και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Η απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 1.750 μ. και ο χρόνος διεξαγωγής δεν θα ξεπεράσει τη 1 ώρα και 15 λεπτά.

Η διαδρομή θα έχει τριγωνικό σχήμα και θα είναι ευκρινής από μεγάλες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες κίτρινου χρώματος. H τεχνητή λίμνη Βράχου, βρίσκεται στο βουνό Όντρια (Οροσειρά του Βοΐου) σε υψόμετρο 950 μέτρων, σε απόσταση 1,2 χλμ. από το χωριό Βράχος και το μέγιστος βάθος της φθάνει τα 35 μέτρα. Την ημέρα του αγώνα η εκτιμώμενη θερμοκρασία του νερού αναμένεται να κυμανθεί στους 20οC (με απόκλιση + – 2οC).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΛΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του περίπλου, στις 14.30, θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, καθώς και tshirts.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

– Το χωριό Βράχος απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 215χλμ. Η προσέγγιση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

– Έπειτα από τον κόμβο της Σιάτιστας στρίβουμε δεξιά στην κάθετο της Εγνατίας Οδού για Καστοριά.

– Βγαίνουμε από την κάθετο της Εγνατίας Οδού στην έξοδο Νο 15 για Άργος Ορεστικό και μπαίνουμε στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

– Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναζητούμε το Κέντρο Υγείας. Στρίβουμε δεξιά, περνάμε τη γέφυρα του Αλιάκμονα και ακολουθούμε τις πινακίδες για Βράχο.

– Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων σε απόσταση 24χλμ. νότια από το Άργος Ορεστικό.

Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διαδρομής από το Άργος Ορεστικό προς το χωριό Βράχος, καθώς ο δρόμος είναι στενός με πολλές κλειστές στροφές και στο τελευταίο μέρος του γίνεται ιδιαίτερα ανηφορικός.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *