Αποτρίχωση στο σπίτι: Ποια μέθοδο να επιλέξετε και γιατί

apotrixosi-methodo

Η αποτρίχωση είναι κάτι που μας απασχολεί όλο το χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάλιστα, είναι ένα από τα «ταμπού» που πρέπει να αντιμετωπίσουν μαμάδες και κόρες, κατά την εφηβεία. Ανάλογα με την ανάπτυξη κάθε παιδιού, η τριχοφυΐα κάνει έντονη την εμφάνιση της και ένα μεγάλο ποσοστό μαμάδων δεν αφήνουν τις μικρές κόρες τους να αποτριχωθούν, μέχρι κάποια ηλικία.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι και διαφέρουν σε τρόπο εφαρμογής, διάρκεια αλλά και κόστος. Κάποιες είναι ελαφρώς επίπονες, ωστόσο πολλές γυναίκες τις προτιμούν, καθώς έχουν διαρκή αποτέλεσμα και μακροχρόνια απαλλάσσονται εντελώς από τις τρίχες.

Η σύγχρονη ιατρική έχει προτάσεις για ριζικό αποτέλεσμα στην τριχοφυΐα. Αν επιλέξουμε μία τέτοια μέθοδο, είναι απαραίτητο να ακούσουμε τη γνώμη των ειδικών και μόνο.

Η αποτρίχωση όμως μπορεί να γίνει και στο σπίτι και μάλιστα το κόστος της μπορεί να είναι αρκετά χαμηλό.

Τα σημεία που έχουμε να αποτριχώσουμε είναι αρκετά, πόδια, μασχάλη, πρόσωπο, χέρια είναι κάποια από τα μέρη στο σώμα μας, από τα οποία θέλουμε να απαλλαγούμε από την τριχοφυΐα.

Θετικά και αρνητικά των μεθόδων αποτρίχωσης:

Ξύρισμα: Είναι ο πιο γνωστός τρόπος αποτρίχωσης και νομίζω ότι το 99% των γυναικών έχουν ξυριστεί για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος αλλά όχι του προσώπου και αυτό γιατί οι τρίχες μετά το ξυραφάκι βγαίνουν πιο άγριες. Ανάλογα με το ξυραφάκι που θα επιλέξετε, το κόστος διαφέρει. Ενώ ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να αλλάξετε την κεφαλή.

Σε γενικές γραμμές όμως είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος αποτρίχωσης, που μπορείτε να κάνετε ακόμα και καθημερινά, χωρίς να νιώθετε τον ελάχιστο πόνο!

Ταινίες Αποτρίχωσης: Πριν μερικά χρόνια, ο συγκεκριμένος τρόπος αποτρίχωσης γινόταν σε ινστιτούτα ομορφιάς. Σήμερα, κάθε γυναίκα μπορεί να αγοράσει τις ειδικές ταινίες και να κάνει μόνη της αποτρίχωση στο σπίτι. Αν πρέπει να αναφέρουμε ένα μειονέκτημα με τη συγκεκριμένη μέθοδο, αυτός είναι ο πόνος, τον οποίο ωστόσο κάποιες γυναίκες δεν αισθάνονται καν. Ενώ με τον καιρό, όταν οι τρίχες μαλακώσουν γίνεται ελάχιστος.

Είναι ένας εξίσου οικονομικός τρόπος αποτρίχωσης, ο οποίος με τον καιρό μειώνει την έντονη τριχοφυΐα.

Προσοχή! Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται και μην αφήνετε παραπάνω χρόνο την ταινία στο χέρι σας, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί, στο δέρμα σας.

Κλωστή: Είναι μία μέθοδος, ελαφρώς επίπονη, καθώς οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα τους, η οποία ενδείκνυται κυρίως για μικρές περιοχές, άνω χείλος, χέρια. Μετά την αποτρίχωση με κλωστή, η περιοχή ίσως κοκκινίσει ελαφρώς, ωστόσο με την εφαρμογή κατάλληλης ενυδατικής, θα υποχωρήσει οποιαδήποτε ενόχληση μέσα στις επόμενες ώρες.

Το κόστος της είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ πρέπει να είστε αρκετά προσεχτικές στην κλωστή που επιλέγετε αλλά και στον τρόπο που την περιστρέφετε για να πιάσετε τις τρίχες και να τις αφαιρέσετε από τη ρίζα τους.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *