Αποστολή στην Αστυπάλαια: Το VW ID.Buzz κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Αιγαίο

ID. Buzz1

To νέο ηλεκτρικό μοντέλο των Γερμανών κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του επί ελληνικού εδάφους. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη μεγάλη κίνηση της VW να καταστήσει την Αστυπάλαια παγκόσμιο πρότυπο «Πράσινης Ανάπτυξης» είδαμε από κοντά το νέο ID.Buzz.

H Αστυπάλαια μονοπωλεί σήμερα και πάλι την επικαιρότητα με αφορμή το μετασχηματισμό της σε ένα ολοκληρωμένο Πράσινο Οικοσύστημα, όπου τα πάντα θα περιστρέφονται γύρω από καθαρές τεχνολογικές λύσεις χωρίς καμία εξάρτηση από τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και η διαρκής συνδρομή της σε όλα τα επίπεδα απέδωσε καρπούς και σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επικεφαλής της VW, Herbert Diess, όπου είχαν τεθεί τα θεμέλια για τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε νησί-πρότυπο.

Τo carandmotor.gr βρέθηκε σήμερα στην Αστυπάλαια, όπου εκτός από τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Herbert Diess αλλά και την αποκάλυψη της νέας δέσμης πρωτοβουλιών για την περαιτέρω διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στο νησί, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού ID.Buzz, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το Φθινόπωρο.  

Το ID. Buzz που σήμερα κάνει ντεμπούτο στο νησί του Αιγαίου θα αποτελέσει μέρος του στόλου ηλεκτρικών minivan τα οποία θα προσφέρουν πιλοτικές υπηρεσίες μετακίνησης κατά παραγγελία (on-demand), σύμφωνα με τις ανάγκες τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Έχοντας λοιπόν κοινά σχεδιαστικά στοιχεία με το εμβληματικό VW Bulli, το νέο πλήρως ηλεκτρικό ID.Buzz κατασκευάζεται και φτάνει στον κάτοχό του με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα – το πρώτο στην αυτοκινητοβιομηχανία για γκάμα MPV και Van. Ένα υψηλό ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών και η μη χρήση δέρματος στο εσωτερικό, ολοκληρώνουν τη στρατηγική αειφορίας των Volkswagen και Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, όπως αυτή εκφράζεται στα ID. Buzz και ID. Buzz Cargo.

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα λανσαριστούν με μπαταρία 82 kWh η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας αυξάνεται από 5 σε 80% σε περίπου 30΄.

Αποτίοντας φόρο τιμής στο T1 – κορυφαίο trendsetter με τη δική του θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Οι οδηγοί και οι επιβάτες του ID. Buzz βιώνουν τη νέα αίσθηση Bulli σε ένα εσωτερικό που έχει σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του ανοιχτού χώρου (open space). Στο εσωτερικό της πενταθέσιας έκδοσης MPV, πέντε άτομα έχουν άφθονο χώρο για ταξίδια και αντίστοιχα για τις αποσκευές τους (χωρητικότητα έως 1.121 λίτρα). Εάν η δεύτερη σειρά καθισμάτων αναδιπλωθεί, ο χώρος φόρτωσης αυξάνεται στα 2.205 λίτρα.

Μεσοπρόθεσμα, θα ακολουθήσει επίσης εξαθέσια και επταθέσια διαμόρφωση με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Τρεις θέσεις μπροστά (εναλλακτικά δύο) και ένα σταθερό χώρισμα για τον 3,9 κ.μ. χώρο αποσκευών είναι, εν τω μεταξύ, διακριτικά χαρακτηριστικά της διαμόρφωσης του ID. Buzz Cargo.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της πιλοτικής υπηρεσίας μεταφορών με ηλεκτρικά minivans, αποτελούν έναν από τους πυλώνες του project «Αστυπάλαια: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» που -μεταξύ άλλων- αφορά τη σταδιακή αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου «θερμικών οχημάτων» με ηλεκτρικά οχήματα.

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *