Αποκλειστικό: Απόφαση του ΤΕΙΔΜ που προτείνει την επαναλειτουργία του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στην Καστοριά

emborio

Πριν λίγες ώρες το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας , κατόπιν εισήγησης του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου αποφάσισε να εγκρίνει την επαναλειτουργία του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου στην Καστοριά .

Η πρόταση του ΤΕΙ προς Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κο Φίλη,  θα είναι τεκμηριωμένη και κοστολογημένη , ώστε η επαναλειτουργία του Τμήματος να μην κοστίσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω στο Ίδρυμα, με βέλτιστη αξιοποίηση του Ακαδημαϊκού προσωπικού και των υποδομών του Τμήματος. Επίσης το Αντικείμενο Σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο που προσφέρει αυτό το τμήμα στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι μοναδικό και έχει κριθεί θετικά από την αγορά εργασίας και τους εκατοντάδες Προπτυχιακους και Μεταπτυχιακους φοιτητες του.

Η πρόταση του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας έρχεται ώστε να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να αλλάξει την απόφαση του Υπουργείου λίγα χρόνια πριν η οποία με το διαβόητο “Σχέδιο Αθηνά” έβαζε λουκέτο στο Τμήμα μέχρι το 2018.

Πλέον , η ΤΕΛΙΚΗ διεκδίκηση , περνάει στον πολιτικό στίβο και στο κατά πόσον η Ηγεσία του Υπουργείου και οι Φορείς της Περιφέρειας και της Καστοριάς  θα βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...