Απίστευτα Χρήσιμα Αντικείμενα Που Δεν Γνωρίζατε Τη Χρήση Τους

pasta-spoon-hole

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που βρίσκονται κάθε μέρα ακριβώς κάτω απ’ τη μύτη μας, αλλά ποτέ δεν υποψιαζόμαστε πόσο χρήσιμα μπορεί να είναι! Κι αυτό γιατί ποτέ δεν μάθαμε την κατάλληλη χρήση τους. Πιστέψτε με, κάποια από αυτά τα αντικείμενα και η χρήση τους θα σας εκπλήξουν!

Αλλά μην σας κρατάω σε αγωνία. Ας δούμε 15 αντικείμενα που είναι πολύ χρήσιμα αλλά δεν ξέρατε να τα χρησιμοποιήσετε κατάλληλα, ή δεν γνωρίζατε καθόλου ότι μπορεί να έχουν την συγκεκριμένη χρησιμότητα!

 Έχετε Προσέξει Την Εσοχή Στο Καπάκι Των Tic-Tac?

sopan.us

Κοιτάξτε με προσοχή το καπάκι της φωτογραφίας και σκεφτείτε για ποιό λόγο υπάχει η εσοχή που βλέπετε εκεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι χρησιμεύει για να κλείνει ερμητικά το καπάκι, ώστε να μην παίρνει αέρα η συσκευασία. Αν και αυτό είναι σωστό, χρησιμεύει επίσης ως εργαλείο σερβιρίσματος αφού μας επιτρέπει να προσφέρουμε τις καραμέλες μία-μία!

 Τι Ρόλο Παίζει Η Τρυπούλα Δίπλα Στην Κλειδαριά Κάποιων Λουκέτων?

padlock-hole
yallairaq.com

Αν νομίζετε ότι βρίσκεται εκεί για καλλωπιστικούς λόγους, κάνετε λάθος! Στην πραγματικότητα έχει δύο χρήσεις: πρώτον, όταν μπαίνει νερό μέσα στο λουκέτο επιτρέπει την διαφυγή του. Και δεύτερον, μας επιτρέπει να λαδώνουμε από εκεί το λουκέτο για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά ο μηχανισμός του!

 Γιατί Οι Γομολάστιχες Έχουν Ένα Μπλέ Και Ένα Ρόζ Τμήμα?

blue-pink-erasers
pitria.com

Οι περισσότεροι ξέρετε την απάντηση σε αυτό – ή νομίζετε ότι την ξέρετε! Αν  πιστεύετε κι εσείς ότι η μπλέ πλευρά είναι για να σβήνει μελάνι και η ρόζ για να σβήνει μολύβι, λυπάμαι αλλά κάνετε λάθος! Η ρόζ πλευρά είναι για να σβήνουμε μολύβι σε κανονικό χαρτί και η μπλέ – πιο τραχειά πλευρά – είναι για να σβήνουμε μολύβι σε σκληρό χαρτί όπου η ρόζ πλευρά δεν μπορεί να το σβήσει τελείως!

Πόσες Χρήσεις Γνωρίζετε Για Το Δαχτυλίδι Στα Αλουμινένια Κουτάκια Αναψυκτικών?

Soda Can Tab
otroski.rtvslo.si

Ναί, σύμφωνοι. Είναι για να ανοίγουμε το αναψυκτικό! Αν παρατηρήσετε όμως προσεκτικά θα δείτε ότι μπορείτε και να περιστρέψετε το δαχτυλίδι. Αυτό του επιτρέπει να λειτουργεί και σαν θήκη για το καλαμάκι! Αφού ανοίξετε το αναψυκτικό, γυρίστε το δαχτυλίδι έτσι ώστε να καλύπτει το άνοιγμα του κουτιού. Τώρα μπορείτε να περάσετε από εκεί το καλαμάκι! Αυτή λοιπόν είναι η δεύτερη χρήση του δαχτυλιδιού.

Τι Ιδιαίτερο Έχουν Τα Μπρούτζινα Πόμολα?

Brass Door Knobs
willowandstone.co.uk

Ότι είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αισθητική της πόρτας μας! Ο μπρούτζος έχει όμως και μιαν άλλη ιδιότητα: σκοτώνει τα βακτήρια! Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι το πόμολο είναι γεμάτο μικρόβια με τόσα χέρια που το πιάνουν. Ο μπρούτζος όμως βοηθάει το πόμολο να παραμένει καθαρό και ασφαλές!

Γνωρίζατε Ότι Το Πακέτο Κινέζικου Φαγητού Δεν Είναι Απλά Ένα Πακέτο?

Chinese Takeout Box
purewow.com

Η Κινέζικη κουζίνα είναι πράγματι πολύ απολαυστική! Όταν παραγγέλνουμε απ’ έξω και μας φέρνουν το κουτί με το φαγητό τι κάνουμε? Το βγάζουμε από το κουτί και το βάζουμε στο ωραίο μας πιάτο, σωστά? Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο διότι το κουτί είναι φτιαγμένο να μετατρέπεται σε πιάτο!

Τι Εξυπηρετεί Η Τρύπα Στην Άκρη Της Μετροταινίας Σας?

Measuring Tape Hole
tapoos.com

Σκεφτήκατε ποτέ τι χρησιμότητα έχει? Αλλά μια στιγμή – έχετε έστω προσέξει ότι υπάρχει?? Λοιπόν, βρίσκεται εκεί για να διευκολύνει να μετράτε όταν εργάζεστε μόνος σας. Αγκιστρώστε την ταινία περνώντας την τρύπα σε μια πρόκα, κι έτσι δεν χρειάζεστε δεύτερο άτομο να σας κρατάει την άκρη όταν μετράτε!

Γιατί Το Άκρο Της Μετροταινίας Μοιάζει Με Πριόνι??

Measuring Tape Serrated Edge
toolsourcedirect.com

Εντάξει, η τρύπα στην άκρη της μετροταινίας είναι για να την αγκιστρώνουμε όταν μετράμε, αλλά το πριονωτό άκρο που κολλάει?? Είναι απλά για να σας βοηθάει να σημαδεύετε το σημείο που μετράτε! Δηλαδή πιέζετε τα δοντάκια πάνω στο σημείο αυτό για να το σημαδέψετε.

Τι Παίζει Άραγε Με Την Τρύπα Στο Χερούλι Του Τηγανιού?

Pot Handle Hole
thisisinsider.com

Μπορούμε εύκολα να μαντέψουμε την απάντηση γιατί είναι προφανής, σωστά? Όπως γνωρίζετε, αυτή η τρύπα χρησιμεύει για να κρεμάμε το τηγάνι! Παρ’όλα αυτά έχει και μιαν άλλη χρήση. Είναι για να περνάμε από εκεί την κουτάλα την ώρα που μαγειρεύουμε, ώστε να μην την αφήνουμε οπουδήποτε πασαλείβοντας ολόκληρη την κουζίνα!

Και Η Τρύπα Στην Κουτάλα Ζυμαρικών?

Pasta Spoon Hole
today.com

Είναι επίσης προφανές σωστά? Πράγματι είναι, και η τρύπα αυτή χρησιμεύει για να στραγγίζουμε τα μακαρόνια αφού τα μαγειρέψουμε. Έχει όμως και μια δεύτερη χρήση. Αυτή η τρύπα συγκρατεί περίπου μιά μερίδα ωμών ζυμαρικών, οπότε χρησιμεύει και σαν μεζούρα για να υπολογίζουμε την ποσότητα που θέλουμε να μαγειρέψουμε!

Έχετε Προσέξει Το Μικρό Βελάκι Στο Δείκτη Βενζίνης Του Αυτοκινήτου Σας?

Car Gas Gauge Arrow
gordonsautoatl.com

Αν το έχετε προσέξει, συγχαρητήρια! Τι υποδεικνύει όμως? Μας δείχνει σε ποιά πλευρά του αυτοκινήτου βρίσκεται το ντεπόζιτο της βενζίνης. Αυτό είναι σημαντικό αν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο που δεν το γνωρίζετε…

Σε Τι Χρησιμεύει Άραγε η Ακίδα Στα Καπάκια Των Σωληναρίων?

Tube Cap Spike
aminoapps.com

Αν νομίζετε ότι είναι απλά για καλλιτεχνικούς λόγους, κάνετε λάθος! Η παρουσία της ακίδας αυτής σημαίνει ότι το άνοιγμα του σωληναρίου καλύπτεται από κάποια μεμβράνη. Αν γυρίσουμε το καπάκι ανάποδα και πιέσουμε την ακίδα πάνω στη μεμβράνη, τότε αυτή θ’ανοίξει για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το προϊόν. Αυτός είναι ο σκοπός της ακίδας.

Τι Ρόλο Παίζει Η Θηλιά Στην Πλάτη Σε Κάποια Πουκάμισα?

Shirt Loop
youtube.com

Να κι ένα εύκολο – για να κρεμάμε το πουκάμισο φυσικά! Έτσι δεν θα τσαλακωθεί αν βρεθούμε κάπου που δεν υπάρχουν κρεμάστρες!

Ορίστε λοιπόν 15 πράγματα των οποίων τη χρήση μάλλον δεν γνωρίζατε! Τώρα όμως την γνωρίσατε!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...