«ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΕΡΒΟ, ΘΑ… ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ»!!!

vucic

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Άγκυρα από την θριαμβευτική εκλογή στην προεδρία της Σερβικής Δημοκρατίας του Aleksandar Vuçiç, με 55%, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθώς για τους Τούρκους είναι δεδηλωμένος άσπονδος εχθρός των μουσουλμάνων.

Στην Άγκυρα δημοσιεύεται μια παλαιότερη πολύ χαρακτηριστική ρήση του νέου Σέρβου προέδρου, 47 ετών, που είχε πει σε ανύποπτο χρόνιο πως, «Αν σκοτώσετε ένα Σέρβο θα σκοτώσουμε εκατό μουσουλμάνους»!

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η εκλογή του Aleksandar Vuçiç που κρατά καλά ισορροπίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, αλλά δέχεται στρατιώτη βοήθεια και συνεργάζεται με την Μόσχα, δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων. Ένας εχθρός για το Ισλάμ και την Τουρκία όπως αναφέρεται. Μάλιστα τον παρομοιάζουν με τον Μιλόσεβιτς, στον οποίο οι Τούρκοι αποδίδουν ευθύνη για γενοκτονία μουσουλμάνων της Βοσνίας.

Γεγονός πάντως είναι πως ο Aleksandar Vuçiç δεν αστειεύεται όταν αναφέρεται στα εθνικά θέματα της Σερβίας και αυτό το γνωρίζουν πολύ κατά στην Άγκυρα, αλλά και στα Τίρανα, και στο Κοσσυφοπέδιο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *