Ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας Νομού Καστοριάς

somateio

Συνάδελφοι-συναδέλφισες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Οι πρόσφατες εκλογές αποτέλεσαν τη διέξοδο του συστήματος για να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη πολιτική συναίνεση στο νέο βάρβαρο γύρο των αντιλαϊκών μέτρων που θα είναι σε ένταση και βάθος, πολύ πιο οξυμμένος από τους προηγούμενους. Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να ολοκληρώσει τη «δουλειά» των δύο προηγούμενων. Αν δεν αμφισβητήσουμε συντονισμένα, ενωμένα, ταξικά, μαζικά τον πυρήνα της λογικής της κυβέρνησης και των εργοδοτών, δηλαδή τον πολλαπλασιασμό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Τα αιτήματα που θα μπαίνουν προς διεκδίκηση πρέπει να στηρίζονται πριν απ’ όλα στην αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι είμαστε «κόστος» των επιχειρήσεων, των εργοδοτών. Είμαστε αυτοί που ως σήμερα έχουμε πληρώσει με αιματηρές θυσίες την κρίση του συστήματος.

Ετοιμάζουμε μαζικά, μαχητικά, εργατικό – λαϊκό τείχος αντίστασης, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα:

  • Για τα εργασιακά, με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τον περιορισμό και την κατάργηση των αποζημιώσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, με νέο συνδικαλιστικό νόμο απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης και των απεργιών, με στόχο να μονιμοποιήσουν την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.
  • Για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, με νέες μεγάλες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αφαιρώντας το δικαίωμα της σύνταξης από τις νεότερες γενιές.
  • Δίπλα σε αυτά εξαπολύουν καταιγίδα φοροαφαίμαξης του λαού μας, ύψους 14 δισ. ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ, την εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση του ΦΠΑ, νέων φόρων. Κάτω οι φόροι, να πληρώσει το κεφάλαιο.
  • Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία.

Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τον δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι! Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον βασικό μισθό.
  • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
  • Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
  • Έκτακτο επίδομα 1000 Ευρώ για τους Γουνεργάτες ενόψει των εορτών
  • Πρακτική άσκηση των σπουδαστών, με πλήρεις αποδοχές και εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Επαναφορά του Ν. 2112 με επέκταση στους εργατοτεχνίτες

 

Πέμπτη 7:00μμ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ απέναντι από την πρώην

Νομαρχία

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *