Ανάσα για την Καστοριά η πρόβλεψη των ειδικών για φθηνό πετρέλαιο μέχρι τα μέσα του 2017!

491469c5737f1a40b3fdca2297b15249_xl

Νέα πτώση σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι προσπάθειες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να ελέγξουν την προσφορά μοιάζουν να πέφτουν στο κενό, την ώρα που οι ρυθμοί ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και οι μετεωρολογικές προβλέψεις για ήπιο χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο προοιωνίζονται ανεπαρκή ζήτηση και αύξηση των αποθεμάτων. Εν προκειμένω την τελευταία αφορμή για τη συμπίεση των τιμών έδωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΔΥΕ), που προέβλεψε την Τρίτη μια αισθητή πτώση της πετρελαϊκής ζήτησης παγκοσμίως.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών της ΔΥΕ οδηγούν τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι θα υπάρχει υπερπροσφορά στην αγορά αργού πετρελαίου διεθνώς το πρώτο εξάμηνο του 2017. Συγκεκριμένα, στην αγορά του Λονδίνου η τιμή του πετρελαίου Βόρειας Θάλασσας (τύπου Brent) έχανε το μεσημέρι της Τρίτης 97 σεντς συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος της Δευτέρας και υποχωρούσε στα 47,35 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, στην αγορά εμπορευμάτων του Δυτικού Τέξας συγκεκριμένα, το αργό έπεφτε 1,09 δολάρια στα 45,20 δολάρια το βαρέλι.

dikaiologitika.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...