Αλβανοί με 18 μουλάρια έκοβαν πεύκα στην Καστοριά!

875421Οι αστυνομικοί έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν ένα ολόκληρο κονβόι από μουλάρια να φορτώνονται τα κούτσουρα πεύκου
Ενα κονβόι από… μουλάρια που θα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν στην πατρίδα τους τα ξύλα που έκοβαν από τα ελληνικά δάση, είχαν μαζί τους οι Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι που τρύπωσαν σε περιοχή της Καστοριάς από αφύλακτα μονοπάτια των συνόρων!

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν ένα ολόκληρο κοπάδι μουλάρια να φορτώνονται τα κούτσουρα πεύκου που είχαν τεμαχίσει σε ορεινή δασική περιοχή της Καλής Βρύσης δυο νεαροί Αλβανοί, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή μαζί με τα ζώα τους όταν τους είδαν!

Ο ένας ξέφυγε μαζί με 15 από τους ημίονους που τον ακολούθησαν καλπάζοντας, ενώ ο 26χρονος ομοεθνής του συνελήφθη. Οι δράστες είχαν ήδη κόψει ξυλεία βάρους 400 κιλών με ένα αλυσοπρίονο και ένα τσεκούρι που κατασχέθηκαν, όπως και δυο μουλάρια που έμειναν πίσω! Ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που του απήγγειλε κατηγορίες για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Λίγο αργότερα, σήμανε νέος συναγερμός στην ίδια περιοχή της Καστοριάς, όπου οι αστυνομικοί της Ο.Π Δ.Ε. εντόπισαν κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή άλλους δύο αλλοδαπούς να υλοτομούν οξιές, έχοντας κι αυτοί μαζί τους τρία μουλάρια! Οι Αλβανοί ηλικίας 59 και 31 χρόνων, που είχαν τεμαχίσει ήδη ξυλεία βάρους περίπου ενός τόνου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ κατασχέθηκαν τα ζώα τους και δύο τσεκούρια με ξύλινες λαβές.

 

protothema.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...