Αλβανία: Έμφραγμα έπαθε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα

edirama-768x547

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα. Όμως, επειδή η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη μεταφέρθηκε με πτήση τσάρτερ σε νοσοκομείο του Βερολίνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ράμα είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Όλα συνέβησαν πριν από τρεις ημέρες και την ίδια ώρα τα Τίρανα συγκλονίζονται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Και σήμερα είναι σε εξέλιξη διαδήλωση έξω από το αλβανικό κοινοβούλιο.

Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα. Είπε ότι είναι έτοιμος να λάβει προσωπικά δύσκολες αποφάσεις εάν αυτές σε βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης.

Ο κ. Μέτα δήλωσε έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ή και, όπως είπε, να θυσιάσει και τη ζωή του όπως ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαντόρ Αλιέντε «για να εμποδιστεί η εγκαθίδρυση μιας χούντας που μπορεί να στείλει πίσω τη χώρα κατά τριάντα χρόνια».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο κ. Μέτα ανέφερε ότι δεν συμφωνεί ούτε με τις επιλογές της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι η κρίση εντάθηκε περισσότερο μετά την άνευ προηγουμένου και καταδικαστέα, όπως είπε, απόφαση της να παραιτηθεί των βουλευτικών εδρών της.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε ως αντιθεσμική την πρακτική αντικατάστασης των κενών εδρών στη Βουλή με επιλαχόντες υποψηφίους από τις λίστες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει τις ρίζες της κρίσης και πως έχει προειδοποιήσει τους υπεύθυνους παράγοντες στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι οι καταστάσεις μπορεί να οδηγηθούν σε απρόβλεπτες εξελίξεις..

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...