Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς θα μείνει στην Ιστορία

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς θα μείνει στην Ιστορία

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ….Την πεποίθηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς «θα μείνει στην ιστορία» επειδή κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Είπε επίσης πως οι Ευρωπαίοι «δεν είναι τρελοί» που μας λένε ότι έχουμε μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις.

 

«Είναι προφανές ότι το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη στους υπουργούς που διαφοροποιούνται από την κυβερνητική γραμμή βάζοντας εμπόδια στην τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές, λέγοντας πως: «Αν πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτερα χωρίς την τρόικα και τα λεφτά της Ευρώπης, να βγούμε να το πούμε. Εγώ δεν το υποστηρίζω. Αν όμως έχουμε αποφασίσει να κλείσει η αξιολόγηση, να βγούμε στις αγορές και να έχουμε προληπτική γραμμή στήριξης, τότε η ιδέα ότι ένας υπουργός δεν υπογράφει μια υποχρέωση, ενώ την ημέρα που ανέλαβε υπουργός γνώριζε ότι αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση, η εικόνα αυτή μου προκαλεί αφόρητη δυσφορία».«Την συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις… Η Ευρώπη μας λεει κάντε αυτά που έχετε υπογράψει τόσο τρομερό είναι;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα εύσημα του έδωσε ωστόσο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. «Για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και η αξιολόγηση προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις. Το τελευταίο εξάμηνο ο μόνος που κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει καταφέρει με διαπραγμάτευση να μη συνεχιστούν οι υποχρεωτικές απολύσεις το 2015, αλλά η διαπραγμάτευση προβλέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του τους πετύχαμε τους στόχους αλλά τώρα διαβάζω ο ένας υπουργός δεν υπογράφει, ο άλλος δεν υπογράφει».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «κάποιοι είχαν την άποψη ότι θα βρεθεί πολιτική λύση διαπραγμάτευσης με τρόικα, χωρίς να κάνουμε αυτά που  έχουμε συμφωνήσει». «Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ και την ευρωζώνη ακολουθείς τους κοινούς κανόνες που έχουν αυτές οι χώρες και αυτοί είναι οι κανόνες καπιταλισμού, έτσι δουλεύουν οι προηγμένες χώρες», υπογράμμισε.

«Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ κι αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία», είπε καταλήγοντας. «Γι’ αυτό θα μείνει στην ιστορία» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...