Έως τις 20 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τη λαϊκή αγορά της Καστοριάς

Νέος χωροταξικός σχεδιασμός στον χώρο της λαϊκής

Laiki_agoraΈως τις 20 Νοεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους όλοι οι παραγωγοί και μικροπωλητές που θέλουν να ανανεώσουν την άδειά τους ή να λάβουν νέα άδεια για τη συμμετοχή τους στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς, έτσι ώστε έως το τέλος του έτους αυτά να έχουν ελεγχθεί και να γίνει η έκδοση της άδειας. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται πλέον στους δήμους, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πλήρη αρμοδιότητα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, βάσει της νέας νομοθεσίας, ενώ μέχρι τώρα υπήρχε συναρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού (Περιφέρειες).

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στη λαϊκή αγορά της Καστοριάς είναι πολύ μεγάλο, ίσως και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που στρέφει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον πρωτογενή τομέα, με αποτέλεσμα ο δήμος Καστοριάς να προχωρά σε κάποια χωροταξική αλλαγή στο χώρο της λαϊκής προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες.

Κύρια χωροταξική αλλαγή που προτείνεται από τον δήμο είναι η ένταξη στο σχέδιο της λαϊκής του κάθετου δρόμου μεταξύ Αθανασίου Διάκου και Κύκνων, όπου έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουν οι αλλαγές, κατόπιν έγκρισης όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Παράλληλα, στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του δήμου, υπάρχει πλάνο για τη δημιουργία σκέπαστρου της λαϊκής, έτσι ώστε να βελτιωθεί η αισθητική, αλλά και η λειτουργικότητά της.

sentra.com.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *