Έρχεται: Πιο δυναμική από ποτέ η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς (συνέντευξη)

27836159_10155959982090390_825800533_o

Ι. Κορεντσίδης: «Η 43η Δ.Ε.Γ. Καστοριάς θα αφήσει το στίγμα της σε όλο τον κόσμο»

Περίπου 80 ημέρες έχουν απομείνει για την έναρξη της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Μαΐου 2018 στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Πληρότητα 100% του εκθεσιακού κέντρου, εμπορικοί επισκέπτες από όλη την υφήλιο και φαντασμαγορικά σόου, είναι μερικά από όσα πρόκειται να δούμε σε μια από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Εκθέσεις του κόσμου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Ιωάννης Κορεντσίδης μιλώντας στους “Ορίζοντες” ενημέρωσε πως το ενδιαφέρον των γουνοποιητικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στην 43η Δ.Ε.Γ. είναι έντονο. Μάλιστα περίπου 40 νέες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη φετινή Δ.Ε.Γ.  «Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε τις αιτήσεις των εκθετών που συμμετείχαν στην 42η Δ.Ε.Γ.,  προκειμένου να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση των αιτημάτων που βρίσκονται σε αναμονή. Βάσει των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα φαίνεται ότι θα έχουμε πληρότητα στο εκθεσιακό κέντρο. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε και να ικανοποιήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερες από τις νέες επιχειρήσεις».

Το αδιαχώρητο στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας!

Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της γουνοποιίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ η λίστα αναμονής των 40 επιχειρήσεων για την 43η  Δ.Ε.Γ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως οι μισές εξ αυτών των επιχειρήσεων, είναι από το εξωτερικό. Μάλιστα υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από επιχείρηση του Χονγκ-Κονγκ «Θεωρώ πως όλη αυτή η κατάσταση φανερώνει και εμπράκτως τη διάδοση της Δ.Ε.Γ. Καστοριάς, την εδραίωσή της στο παγκόσμιο προσκήνιο και δικαιώνει τη Διοίκηση για την οργάνωση και τον προγραμματισμό για το συγκεκριμένο γεγονός», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Η νυν Διοίκηση βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον των γουνοποιών, έχει βάλει στην ατζέντα της την επέκταση του εκθεσιακού κέντρου. Μάλιστα η προοπτική αυτή είχε  ανακοινωθεί και κατά το παρελθόν «Πλέον με την αλλαγή της άδειας χρήσης του κτιρίου και με τον χαρακτηρισμό του  ως εκθεσιακό, μπορούμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα σχέδια. Εφόσον λοιπόν λυθούν όλα τα γραφειοκρατικά θέματα, άμεσα  θα προβούμε στην πολυπόθητη  μελέτη επέκτασης, αλλά και στη διαμόρφωση του κτιρίου. Συνεπάγοντας λοιπόν, θα μπορούσα να πω ότι αφενός είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι θα έχουμε για μια ακόμα φορά πληρότητα και αφετέρου είναι δυσάρεστο πως αρκετές επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός. Ελπίζω και εκτιμώ όμως πως θα είναι η τελευταία χρονιά που δεν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα των νέων εκθετών », ενημέρωσε ο Πρόεδρος.

Η Δ.Ε.Γ. λειτουργεί ανταποδοτικά για τους εκθέτες

Το ότι πραγματοποιείται η Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Καστοριά, έχει πολλαπλά οφέλη για τους εκθέτες. Οι επιχειρηματίες υποδέχονται τους εμπορικούς επισκέπτες στην περιοχή όπου κυριολεκτικά γεννήθηκε η γούνα ως ένδυμα και η τέχνη της.

Παράλληλα οι εκθέτες που συμμετέχουν στη Δ.Ε.Γ. Καστοριάς, έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το περίπτερό τους, χωρίς να επιβαρύνονται χρόνο με το χρόνο με νέα έξοδα κατασκευής. Η τιμή του τ.μ. στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, είναι στα χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Διεθνείς Εκθέσεις «Όταν έχεις το πλεονέκτημα ως Σύνδεσμος να διαθέτεις στην ιδιοκτησία σου ένα εκθεσιακό κέντρο και δεν επιβαρύνεσαι με έξοδα τα οποία σου τα χρεώνουν οι διοργανωτές ή άλλα εκθεσιακά κέντρα, τότε έχεις και τη δυνατότητα να εφαρμόσεις μόνος σου και την οικονομική πολιτική σου» ανέφερε ο κ. Κορεντσίδης «Παρόλο λοιπόν που υπάρχει η 100% κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, ως Δ.Σ. προχωρήσαμε για ακόμη μια χρόνια σε μείωση της τιμής του τ.μ. κατά 10%. Όταν αναλάβαμε πριν από τρία χρόνια η τιμή του τ.μ. ήταν στα  110 ευρώ και σήμερα έχει φτάσει στα 40 ευρώ ανά τ.μ. Η μείωση αυτή πιστεύω ότι έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους συναδέλφους. Το κτίριο ανήκει σε όλους τους γουνοποιούς της περιοχής μας, είναι σημαντικό να έχεις ένα ιδιόκτητο κτίριο και να το εκμεταλλεύεσαι με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ανταποδοτικά προς τους γουνοποιούς».

Ψηλά ο πήχης για ακόμη μια χρονιά!

Μπορεί η τιμή να μειώνεται προς όφελος των γουνοποιοτικών επιχειρήσεων, αντιστρόφως ανάλογα όμως αυξάνονται όλες οι δράσεις και τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ειδικότερα για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθούν πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Καστοριάς και έχει ήδη ξεκινήσει η προσέγγιση εμπορικών επισκεπτών από 66 χώρες. Με τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Σύνδεσμος διαθέτει μια βάση δεδομένων προσωπικών-γνήσιων- e-mails τα οποία αγγίζουν τις 6.000, μέσω των οποίων προβάλλεται και προωθείται η 43η Δ.Ε.Γ. Όσον αφορά στο Gala, για ακόμη μια φορά θα αφήσει το στίγμα του και αναμένεται να είναι φαντασμαγορικό.

«Γίνονται προσπάθειες για όσον το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών και ευελπιστούμε για ακόμη μια χρονιά ότι η 43η Δ.Ε.Γ.  Καστοριάς θα αφήσει το στίγμα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Δ.Σ. και όλοι όσοι εργάζονται στο Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς αποτελούμε μια ομάδα, όπου ο καθένας προσφέρει τα μέγιστα. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι συνάδελφοι γουνοποιοί για όλα όσα πραγματοποιούμε είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει με ευχαρίστηση, αλλά και με την υποχρέωση πως σε κάθε εκθεσιακό γεγονός επιβάλλεται  να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Παράλληλα προσπαθούμε να δώσουμε τη δύναμη στον τόπο μας και να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, αλλά και  όλους τους κλάδους της Π.Ε. Καστοριάς», είπε κλείνοντας ο κ. Κορεντσίδης.

orizontespress.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *