Έρχεται Ευρώπη η νέα Ford Mustang

ford_mustang3

Κομψότερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά, η νέα Ford Mustang διαθέτει πιο αθλητικό στυλ, αναβαθμισμένο κινητήρα, προηγμένη ανάρτηση, εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης για τους Ευρωπαίους πελάτες του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου.

Διατίθεται σε fastback και cabrio εκδόσεις. Το άμεσα αναγνωρίσιμο, δυναμικό προφίλ της Mustang υιοθετεί μία πιο αεροδυναμική εμφάνιση, η οποία αναδεικνύεται με τεχνολογία φωτισμού LED, 11 τολμηρές εξωτερικές αποχρώσεις και νέες επιλογές ζαντών αλουμινίου.

Ο 5.0L V8 κινητήρας της Ford Mustang αποδίδει 450 ίππους και δίνει στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,3″, όταν συνδυάζεται με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Mustang χρησιμοποιεί τώρα τεχνολογία που συγχρονίζεται με τον κινητήρα για ομαλές αλλαγές σχέσεων, και ταχύτερα κατεβάσματα, με στιγμιαία αύξηση των στροφών.

Προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών, ο απολαυστικός οδηγικός χαρακτήρας της Mustang έχει βελτιστοποιηθεί με μία προηγμένη, νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide® και επιλέξιμα προφίλ οδήγησης Drive Modes, μεταξύ των οποίων ένα νέο, προσαρμοζόμενο My Mode. Η νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust προσφέρει ένα πρωτοποριακό Good Neighbour Mode για οδήγηση νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα.

Οι τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού της Mustang όπως Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection και Lane Keeping Aid αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με περισσότερη ξεγνοιασιά. Το σύγχρονο, πολυτελές εσωτερικό υιοθετεί μαλακά υλικά και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών προάγοντας την οδηγική απόλαυση.

Αναμφισβήτητα Mustang

Το εξωτερικό της νέας Ford Mustang αποτυπώνει μία κομψότερη, πιο αθλητική εμφάνιση, διατηρώντας τον άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί μέσα από 50 και πλέον χρόνια παραγωγής. Το προφίλ του καπό είναι τώρα χαμηλότερο, με ενσωματωμένους αεραγωγούς, σε συνδυασμό με μία ανανεωμένη αισθητικά κάτω γρίλια, που χαρίζει στη Mustang μία πιο δυναμική και επιθετική φυσιογνωμία, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική.

Οι μηχανικοί της Ford πρόσθεσαν ένα μεγαλύτερο εμπρός splitter που αυξάνει την αεροδυναμική πίεση για να κρατά το εμπρός άκρο κολλημένο στο οδόστρωμα για μεγαλύτερη ευστάθεια. Σπόιλερ στο πίσω τμήμα των εμπρός θόλων των τροχών βελτιώνουν τη ροή αέρα κάτω από τη Mustang, μειώνοντας την αντίσταση μέχρι 3%.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση του πίσω μέρους της Mustang επιτείνεται με έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και διαχύτη, ενώ οι στάνταρ τέσσερεις απολήξεις εξαγωγής για το 5λιτρο μοντέλο επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η Mustang προσφέρεται τώρα με μία νέα, προαιρετική αεροτομή, για ακόμα πιο σπορ προφίλ.

Σπορ, διάφανοι και ενεργειακά αποδοτικοί, οι προβολείς της Mustang, τα φώτα ημέρας, τα φλας και τα θρυλικά τρισδιάστατα πίσω φώτα υιοθετούν τεχνολογία LED στάνταρ για την Ευρώπη, με προαιρετικούς προβολείς ομίχλης LED.

Έχοντας στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, οι πελάτες Mustang στην Ευρώπη δηλώνουν ακόμα πιο δυναμικά το προσωπικό τους στυλ. Διατίθενται τρία τολμηρά, δυναμικά νέα μεταλλικά χρώματα – Kona Blue, Orange Fury και Royal Crimson, ενώ οι πελάτες που θέλουν να ξεχωρίσουν ακόμα περισσότερο μπορούν να προσθέσουν αγωνιστικές λωρίδες σε λευκό ή μαύρο. Νέες, σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 19 ιντσών προσφέρονται με πολλαπλά φινιρίσματα, το καθένα με το δικό του, μοναδικό χαρακτήρα – Nickel, Ebony Black και Polished Aluminium.

Το εσωτερικό της νέας Mustang αναδύει μία πιο premium αίσθηση. Υλικά, απαλά στην αφή χρησιμοποιούνται τώρα στις επενδύσεις θυρών, ενώ οι λαβές θυρών έχουν φινίρισμα από αλουμίνιο. Η κεντρική κονσόλα έχει επένδυση μαλακού υλικού δουλεμένου στο χέρι, με διακοσμητική ραφή σε αντίθετη απόχρωση για πιο δυναμική και ποιοτική αίσθηση. Το πλαίσιο του πίνακα οργάνων διατίθεται σε τέσσερα νέα αλουμινένια φινιρίσματα.

Ένα νέο μπουτόν εκκίνησης κινητήρα αναβοσβήνει κόκκινο από τη στιγμή που ξεκλειδώνει η πόρτα μέχρις ότου μπει σε λειτουργία ο κινητήρας, προσφέροντας στη Mustang το δικό της παλμό.

Ένα πακέτο εσωτερικής διαμόρφωσης Carbon Sport διατίθεται για όλη τη γκάμα Mustang, και περιλαμβάνει ένθετα στα καθίσματα και τις πόρτες από Alcantara, πλαίσιο πίνακα οργάνων & λαβή επιλογέα από ανθρακονήματα. Δερμάτινα, θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα, και ένα θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρονται επίσης σε όλη τη γκάμα για πρώτη φορά, ανεβάζοντας τον πήχη στον τομέα της άνεσης. Όσοι προτιμήσουν αγωνιστικό κάθισμα Recaro, μπορούν να επιλέξουν από τρία χρώματα, Show Stopper Red, Midnight Blue και Ebony.

Απόλυτες επιδόσεις

Οι συναρπαστικές επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση είναι γραμμένα στο DNA της Mustang από το 1964 που λανσαρίστηκε το πρώτο μοντέλο. Με αναβαθμίσεις σε κινητήρα, πλαίσιο και βελτιωμένες τεχνολογίες, η νέα Mustang υπόσχεται την πιο απολαυστική εμπειρία στον μέχρι τώρα κύκλο ζωής της.

Ο κινητήρας V8 5.0L της Ford έχει εξελιχθεί ώστε να προσφέρει περισσότερη ισχύ και υψηλότερο όριο περιστροφής από ποτέ. Η μέγιστη ισχύς των 450 ίππων υποστηρίζεται από τη χρήση του νέου διπλού κυκλώματος τροφοδοσίας που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης και έμμεσο χαμηλής πίεσης στους αυλούς εισαγωγής. Το σύστημα αυτό αυξάνει επίσης τη ροπή στις χαμηλές στροφές, και σε συνδυασμό με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford πετυχαίνει κατανάλωση 12,1 l/100 km (με εκπομπές CO2 270 g/km.

Ο πιο αποδοτικός βενζινοκινητήρας 2.3L EcoBoost αποδίδει 290 ίππους με κατανάλωση 9.,0 l/100km και εκπομπές CO2 199 g/km, όταν συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερη απόκριση και απόλαυση χάρη στη λειτουργία στιγμιαίας αύξησης υπερπλήρωσης (overboost) από τον υπερσυμπιεστή – που ενεργοποιείται στην έντονη επιτάχυνση για να προσφέρει έξτρα ώθηση μετά από κάθε ανέβασμα σχέσης.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται είτε με το 10-τάχυτο αυτόματο ή με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Δοκιμασμένο σε 6 εκατομμύρια και πλέον χιλιόμετρα, το προηγμένο, νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mustang προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία μέσω μιας αρχιτεκτονικής χαμηλής τριβής και το συνδυασμό με λειτουργία Auto Start-Stop, αλλά και βελτιωμένη επιτάχυνση συγκριτικά με ενός εξατάχυτου αυτόματου, χάρη στη βελτιστοποιημένη και ευρεία κλιμάκωση σχέσεων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του 10-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου επιτρέπει ρυθμίσεις που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις για τα Drive Modes, ενώ ο προσαρμοζόμενος προγραμματισμός αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την προσαρμογή του κιβωτίου στη μεταβολή συνθηκών και επιλογή της κατάλληλης σχέσης – από μία χαλαρή βόλτα στην παραλιακή, μέχρι μία διαδρομή σε πίστα dragster. Χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι προσφέρουν στον οδηγό τον απόλυτο έλεγχο.

Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Ford έχει βελτιωθεί για διαχείριση της ισχύος του 5.0L V8 κινητήρα με διπλό συμπλέκτη και βολάν διπλής μάζας, για μεγαλύτερη αντοχή, και ταχύτερες αλλαγές σχέσεων. Επίσης, υιοθετεί τη νέα τεχνολογία της Ford που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα.  Αυτή χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του κινητήρα για ‘ξερογκαζιά’  στα κατεβάσματα – ώστε να συγχρονίζονται οι στροφές του κινητήρα με αυτές της σχέσης που επιλέγεται, για ομαλές, συνεχόμενες αλλαγές.

Το Launch Control προσφέρει μέγιστη ελκτική πρόσφυση και σταθερές εκκινήσεις. Το Electronic Line Lock που ενεργοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, επιτρέποντας την ελαφρά ολίσθηση των πίσω τροχών για προθέρμανση των ελαστικών ενώ το όχημα είναι σταματημένο, προσφέρεται πλέον στάνταρ με τον κινητήρα 2.3L EcoBoost, πέρα από τον 5.0L V8 – βελτιστοποιώντας τις εκκινήσεις από στάση.

Ππαράλληλα, το νέο σετάρισμα των αμορτισέρ βελτιώνει την ευστάθεια στις στροφές, και η πίσω ανάρτηση ενισχύεται από έναν εγκάρσιο σύνδεσμο που αυξάνει την αντιστάθμιση πλευρικών φορτίων, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη οδική συμπεριφορά στις στροφές. Μεγαλύτερης διατομής αντιστρεπτικές δοκοί ελέγχουν καλύτερα τις κλίσεις του αμαξώματος για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Ένα νέο προαιρετικό MagneRide® Damping System μπορεί να αντιδρά με ταχύτητα αστραπής στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες. Ένα μοναδικό υγρό μέσα στον αποσβεστήρα μπορεί να ενεργοποιείται ηλεκτρονικά για να προσφέρει υψηλότερη ή χαμηλότερη αντίσταση απόσβεσης, ανάλογα με το οδηγικό σενάριο. Αισθητήρες παρακολουθούν τις συνθήκες χίλιες φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη συμπεριφορά.

Με δύο νέα Drive Modes, οι οδηγοί μπορούν να εναρμονίζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, την απόκριση του γκαζιού, τον προγραμματισμό των αυτόματων αλλαγών, το σύστημα διεύθυνσης και τις ρυθμίσεις του Active Valve Performance Exhaust σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο. Επιπλέον των Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes: Το Drag Strip Mode βελτιστοποιεί τις επιδόσεις στην επιτάχυνση από 0-400 μέτρα για χρήση σε ειδικές πίστες dragsterΤο My Mode επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν για επιδόσεις, δυναμική συμπεριφορά και ήχο εξάτμισης

Με τη νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust, οι οδηγοί μπορούν για πρώτη φορά να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου της εξάτμισης, ανάλογα με τη διάθεση και το οδηγικό σενάριο. Το πρωτοποριακό Good Neighbour Mode μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να μειώνει αυτόματα την ένταση του ήχου της εξάτμισης σε προγραμματισμένες ώρες ης ημέρες ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες, τουλάχιστον όταν ενεργοποιείται ο θρυλικός 5.0L V8 νωρίς το πρωί.

Έξυπνη τεχνολογία για ασφάλεια και άνεση

Η νέα Ford Mustang θα προσφέρεται στους Ευρωπαίους πελάτες με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection – ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για μείωση της σφοδρότητας και, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και περιορισμό των επιπτώσεων των εμπρόσθιων συγκρούσεων σε οχήματα και πεζούς.

Η Mustang για πρώτη φορά διατίθεται με τεχνολογίες Adaptive Cruise Control και Distance Alert που βοηθούν στη διατήρηση της κατάλληλης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, Lane Departure Warning που προειδοποιεί τους οδηγούς όταν τυχαία παρεκκλίνουν από τη λωρίδα τους και Lane Keeping Aid που μπορεί να εφαρμόσει ροπή στο τιμόνι για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συμβάλλουν σε μία βελτιωμένη κατάταξη στα Euro NCAP crash test.

Ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12-ιντσών με δυνατότητα εξατομίκευσης, θα προβάλλει πληροφορίες με γνώμονα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (Drive Mode) – όπως στο Ford GT – απογειώνοντας την οδηγική εμπειρία. Η διαμόρφωση του πίνακα αλλάζει αυτόματα, ανάλογα με το Drive Mode, και μπορεί να προγραμματιστεί για να προβάλλει μία σειρά ενδείξεις σε ένα από τα επτά διαθέσιμα χρώματα. Οι οδηγοί Mustang με οθόνη 12 ιντσών θα βλέπουν κινούμενες εικόνες τύπου video-game – πρωτιά στη βιομηχανία, όταν ενεργοποιείται το στοιχείο Electric Line Lock.

Η νέα Mustang διαθέτει σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC 3, με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες συνδεμένων smartphones, συστημάτων, συστημάτων ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού, με φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη και με χειρισμούς pinch & swipe, στην κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™.

Η νέα ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt αποτίει φόρο τιμής στη Mustang GT fastback, η οποία εμφανίστηκε στη θρυλική κινηματογραφική ταινία της Warner Bros. όπου πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen. Διαθέσιμη σε Shadow Black ή στην κλασική απόχρωση Dark Highland Green, η Mustang Bullitt αντλεί ισχύ από έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0L της Ford που προβλέπεται να αποδίδει 464 ίππους και ροπή 529 Nm.

«Τίποτα δεν μπόρεσε να αποτυπώσει το πνεύμα και το πάθος μιας Mustang τόσο καλά όσο αυτή η εκπληκτική καταδίωξη στο ‘Bullitt’,» δήλωσε ο Armstrong. «Η νέα Mustang Bullitt θα έχει τον ίδιο δυναμικό χαρακτήρα όταν κυκλοφορήσει φέτος, διαθέτοντας περισσότερη ισχύ, συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά όπως συγχρονισμός με τις στροφές του κινητήρα και ηχοσύστημα B&O PLAY audio, ενώ – όπως ο Steve McQueen – θα είναι ‘cool’ εκ φύσεως.”

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *