Έξυπνες και εύκολες διακοσμητικές ιδέες για τα Χριστούγεννα

Έχεις στολίσει το σπίτι ήδη ή είσαι από εκείνες που το καθυστερούν; Εγώ όπως σου είπα ήδη, φέτος στόλισα αρκετά νωρίς και πραγματικά μου άλλαξε τη διάθεση.
Όπως και να ‘χει, βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες διακοσμητικές ιδέες, εύκολες, έξυπνες και γρήγορες που θα σου φανούν αρκετά χρήσιμες ακόμα κι αν έχεις ήδη ντύσει το σπίτι σου στα χριστουγεννιάτικα.

/

Πάρε 4-5 διάφανα μπουκάλια στο ίδιο ή σε διαφορετικά μεγέθη και στερέωσε στο καθένα από ένα λευκό κερί. Με σπάγγο θα δέσεις στο λαιμό κάθε μπουκαλιού ένα κλαράκι από έλατο ή από πεύκο -ό,τι σου βρίσκεται- και είναι έτοιμο. Μίνιμαλ, κομψό και πανεύκολο!

/
Ένα τεράστιο γυάλινο βάζο, φωτάκια στον πάτο, κουκουνάρια μέχρι πάνω και σκέτα κλαδιά που θα βρεις σε πάμπολλα μαγαζιά με είδη για το σπίτι. Στερεώνεις τα κλαδιά μέσα στα κουκουνάρια και για πιο όμορφη ατμόσφαιρα κρέμασε μικρά γυάλινα στολίδια στα κλαδιά!

 

/

Αυτή η ιδέα με ενθουσίασε! Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να στολίσεις το γιορτινό σου τραπέζι! Απλώς αναποδογύρισε 3-4 μεγάλα ποτήρια κρασιού με ποδαράκι. Βάλε μέσα σε κάθε ποτήρι μπαλίτσες σε ό,τι χρώμα θέλεις. Στο “ποδαράκι” κάθε ποτηριού θα βάλεις από ένα λευκό κερί και είσαι έτοιμη!

/

Αν πάλι ψάχνεις κάτι πιο εντυπωσιακό, κάτι πιο… προχωρημένο, αλλά και πάλι απλό στη σύλληψη, δοκίμασε αυτό: Χρειάζεσαι μια μεγάλη πράσινη γιρλάντα και φωτάκια με τα οποία θα την τυλίξεις. Βάλε τη γιρλάντα πάνω από το τζάκι ή στο παράθυρο και στερέωσε ανάμεσα στη γιρλάντα φτερά!

/
Για το τέλος, κάτι πιο παιχνιδιάρικο, καθότι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για τα παιδιά -μικρά και μεγάλα! Σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου μικρά ή μεγαλύτερα βάζα ή και γυάλινα δοχεία. Γέμισέ τα με γλυφιτζούρια-μπαστουνάκια, κόκκινους και λευκούς φιόγκους αλλά και μπάλες στους ίδιους χρωματισμούς και φτιάξε μια χαριτωμένη γωνιά στο τραπέζι ή στο χωλ σου!

Φιλιά,
Τατιάνα

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *