Ένοχος ο Παπακωνσταντίνου μόνο για το πλημμέλημα

enoxos-o-papakwnstantinou-alla-gia-plimmelimaΣτα μαλακά έπεσε ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς το δικαστήριο τον έκρινε μεν ένοχο για τη νόθευση της λίστας Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του, αλλά σε βαθμό πλημμελήματος και όχι κακουργήματος, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Το δικαστήριο δέχτηκε κατά πλειοψηφία (8-5) ότι δεν αποδείχτηκε ζημιά σε βάρος του δημοσίου από την πράξη του πρώην υπουργού ωστε να δικαιολογείται το κακούργημα που επιφέρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Οι δικαστές έκριναν ότι ο πρώην υπουργός αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με σκοπό να προστατέψει την προσωπική του εικόνα. Η ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα ειναι πενταετής φυλάκιση.

Οι πέντε δικαστές που μειοψήφισαν, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Δικαστηριου, είχαν την αποψη ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία που δεν έχει αντικείμενο πλέον μετά τη μετατροπή του προηγούμενου κακουργήματος σε πλημμέλημα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφαση είπε “Ήρθε η στιγμή της αλήθειας” και ξεκαθάρισε ότι τα αδικήματα του πρώην υπουργού δεν ειναι παραγεγραμμένα.

Δεν συντρέχει εξάλειψη του αξιοποίνου με αποσβεστική προθεσμία

Δυο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχος για κακουργηματική νόθευση εγγράφου. Καθώς κατα την άποψη τους διέγραψε αρχεία των συγγενών του προκαλώντας ζημιά στο δημόσιο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στον Γίωργο Παπακωνσταντίνου χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *