Ένας χρόνος μετά τις δημοτικές εκλογές Δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς για τις αλλαγές και τα λάθη

Ένας χρόνος μετά τις δημοτικές εκλογές Δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς για τις αλλαγές και τα λάθη

Ένας χρόνος μετά τις δημοτικές εκλογές Δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλείς για τις αλλαγές και τα λάθη 

 

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

---Υποψ.Δήμαρχος-Σκύδρας-ΚΑΝΑΚΗΣ-ΜΑΝΟΣ

Μάνος Κανάκης δημοτικός σύμβουλος, για την Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας «Η δημοτική αρχή αποφάσισε το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων, για την οποία, ευθύνεται και η ίδια, αφού το κονδύλι για τη συντήρηση των παιδικών χαρών στον προϋπολογισμό ήταν μηδενικό»

1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές, με τη νέα δημοτική αρχή. Μια εκτίμηση για τα πεπραγμένα της μέχρι ήμερα…
Έχουμε την άποψη ότι ένα χρόνο μετά τις εκλογές, οι πολιτικές εκτιμήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, για τη μετεξέλιξη των δήμων σε μεγάλα «εμπορικά καταστήματα», όπου πρόσβαση θα έχουν οι δημότες ανάλογα με το πόσο βαθιά μπορούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, επιβεβαιώνονται καθημερινά. Στο δήμο Σκύδρας η πολιτική αυτή υλοποιήθηκε με συγκεκριμένες αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα και ενδεικτικά η Δημοτική Αρχή:
– Αρνήθηκε να φέρει, για συζήτηση, έστω, στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που εκκρεμεί από τον Οκτώβρη του 2014, καθώς επίσης να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, παρά την οικονομική κρίση που έχει στην κυριολεξία εξαφανίσει το λαϊκό εισόδημα.
– Ψήφισε και εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό που μειώνει, για άλλη μια χρονιά, τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου Σκύδρας, στρώνοντας, έτσι, μεθοδικά το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.
– Πρόσφατα, αποφάσισε το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων, για την οποία, εκτός από τις κυβερνήσεις, ευθύνεται και η ίδια, αφού το κονδύλι για τη συντήρηση των παιδικών χαρών στον προϋπολογισμό ήταν μηδενικό.
Ένα χρόνο, λοιπόν, μετά τις εκλογές επιβεβαιώνεται, πλήρως, η προεκλογική μας εκτίμηση, πώς έτσι ή αλλιώς, άσκηση διοίκησης, «ανεξάρτητη» από τα ταξικά συμφέροντα, που συγκρούονται μέσα στην κοινωνία, δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι, αν οι πολιτικές που εφαρμόζονται αποδέχονται, ως πλαίσιο, τον σημερινό, καπιταλιστικό, δρόμο, ανάπτυξης, που συνεπάγεται, κέρδη και πλούτο για τους λίγους, φτώχια και εξαθλίωση για τους πολλούς και απλώς επιχειρούν τον διαχειριστούν, όπως πράττει η σημερινή Δημοτική Αρχή, ή τον αντιπαλεύουν, όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη, από κάθε μετερίζι, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και δυνατότητες, όπως πράττει η Λαϊκή Συσπείρωση.

2. Εσείς, ως αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι στα δημοτικά συμβούλια διεκδικήσατε τις θέσεις σας ή καταθέσατε προτάσεις για τη βελτίωση του δήμου;
Η Λαϊκή Συσπείρωση τη χρονιά που πέρασε, προσπάθησε, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο να αναδείξει τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας, διεκδικώντας λύσεις και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, για τα ζητήματα που τα απασχολούν. Στην κατεύθυνση αυτή, ενεργώντας, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις, μερικές από τις οποίες ήταν:
– να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης και άρδευσης, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού,καθώς και τα τροφεία που επιβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς, για όλους τους δημότες.
– να διεκδικηθεί η πρόσληψη προσωπικού με σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, απορρίπτοντας τις προωθούμενες ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα, πεντάμηνα κλπ).
– να μην παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία, έκταση περίπου 400 στρεμμάτων στο αγρόκτημα Σεβαστειανών, αλλά να μοιραστεί αυτή σε ακτήμονες και μικρο κληρούχους της περιοχής.
– να μην εκποιείται η δημοτική περιουσία σε ιδιώτες για βιομηχανική και εμπορική χρήση, αλλά να αξιοποιηθεί, με σχετικό σχεδιασμό, για τις ανάγκες των δημοτών.
– να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες εργολάβους το έργο καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων, αλλά να γίνεται με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμου, που μπορεί και πρέπει να ενισχυθούν με τεχνικά μέσα και προσωπικό, αξιοποιώντας και τα κονδύλια, που κατευθύνονται για αμοιβές των εργολάβων
– να μη κλείσουν οι παιδικές χαρές του Δήμου, αλλά αντίθετα να συντηρηθούν και να λειτουργήσουν, με ασφάλεια, ώστε να μη χαθεί για τις οικογένειες του Δήμου, το δικαίωμα για δωρεάν ψυχαγωγία τον ελεύθερο χρόνο τους.
– να μην κατασκευαστεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύση βιομάζας στη Σκύδρα, επειδή αυτό συνιστά παραπέρα ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας, συνεπάγεται την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν τα νοικοκυριά, καθώς και την επιβάρυνση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.
– να αλλάξει η διαδικασία ενίσχυσης των πολύ φτωχών συνδημοτών μας, ώστε το βιοτικό τους πρόβλημα, να μην είναι δυνατόν να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συναλλαγής από τον οποιονδήποτε κ.ά
Η απόρριψη ή η σιγή επί των προτάσεων μας, από την πλειοψηφία, αποτελεί άλλη μια απόδειξη, ότι η αγωνιστική κινητοποίηση των ίδιων των δημοτών που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα και πλήττονται από εφαρμοζόμενες πολιτικές και η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, με την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη και προϋπόθεση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, μικρών ή μεγάλων σε όφελος του λαού.

karagiannhs_mixalhs
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Σκύδρας Μ. Καραγιάννης «Για τον αντιδήμαρχο βέβαια τι να πει κανείς; Ακόμη και ο ίδιος πέφτει στην μάχη της καθαριότητας…. αρκεί βέβαια αυτό να γίνεται κάτω από τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας!»

1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές, με τη νέα δημοτική αρχή. Μια εκτίμηση για τα πεπραγμένα της μέχρι ήμερα…
Ένα από τα χαρακτηριστικά των εκλογών του 2014 ήταν ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι διεκδικούσαν για πρώτη φορά τον δήμο Σκύδρας.  Εξ’ ου και η ελπίδα ότι μετά από πολλά χρόνια θα έπνεε ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την διαχείριση των κοινών. Από τον τρόπο όμως ακόμη που θέσατε το ερώτημα προκύπτει μια μεγάλη αλήθεια που την έχουν πλέον αντιληφθεί όλοι. ‘Ότι η σημερινή δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Έτσι το πρόσωπο μπορεί να άλλαξε, αλλά δεν άλλαξε η νοοτροπία με κύριο χαρακτηριστικό τον αυταρχισμό στην διοίκηση και την εξυπηρέτηση κατ ΄αποκλειστικότητα των γνωστών και ημετέρων.
Το ότι τα πρώτα θύματα αυτού του αυταρχισμού είναι τα ίδια τα μέλη της παράταξης της κας Ιγνατιάδου που θυμίζουν στρατιωτάκια όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος δεν πρέπει να μας απασχολεί. Στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί επέλεξαν αυτόν τον ρόλο. Μας απασχολεί όμως το γεγονός ότι για να μη θιγούν πρόσωπα και συμφέροντα του περιβάλλοντος της κας Ιγνατιάδου δεν λύνονται μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους πολίτες του δήμου μας όπως:
Η καθαριότητα που ούτε στο κέντρο της Σκύδρας που είναι η βιτρίνα του δήμου δεν είναι η ενδεδειγμένη. Και αφού αυτοί- ο δήμος δηλαδή-δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας ρίχνουν το μπαλάκι και την ευθύνη για την βρωμιά στους επαγγελματίες του κέντρου. Όπως ρίχνουν και την ευθύνη στους αγρότες για τα επικίνδυνα κουτιά φυτοφαρμάκων στους χώρους υδροληψίας.
Για τον αντιδήμαρχο βέβαια τι να πει κανείς; Ακόμη και ο ίδιος πέφτει στην μάχη της καθαριότητας…. αρκεί βέβαια αυτό να γίνεται κάτω από τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας.
Η άναρχη ανάπτυξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις πλατείες της Σκύδρας. Έχουν καταντήσει τις πλατείες χώρους εμπορίου αποστερώντας από αυτές τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους. Παρά το γεγονός ότι τα θέματα έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο και λαμβάνονται αποφάσεις, τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει στην εικόνα τους και στη χρήση τους.
Διαφάνεια στα έργα και τις προμήθειες του δήμου.
Η απευθείας αναθέσεις αποτελούν σχεδόν πάντοτε τον αποκλειστικό τρόπο ανάθεσης εκεί που τα ποσά τους τα επιτρέπουν. Πέρα από τις εν ψυχρώ αναθέσεις με προσωπικές αποφάσεις της δημάρχου εργασιών και προμηθειών, έχουμε και ένα νέο φαινόμενο. Διαγωνισμούς προμηθειών που βγαίνουν ‘’άγονοι’’, στους οποίους δηλαδή δεν συμμετέχει κανείς, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται η δημοτική αρχή να κάνει απ ευθείας αναθέσεις. Κι εκεί που δεν βρίσκαμε προμηθευτή να συμμετέχει ως δια μαγείας βρίσκουμε προμηθευτή για να κάνουμε απευθείας ανάθεση. Με μηδενική έκπτωση φυσικά. Και με σοβαρή χρονική καθυστέρηση στη λήψη των προμηθειών. Έτσι έμειναν τα σχολεία χωρίς καύσιμα για τη χρονιά που μας πέρασε. Νόμιμο θα πει κάποιος. Νόμιμα ήταν και τα γνωστά σαρανταπεντάρια στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Αυτό δεν εμπόδισε την δικαιοσύνη να μοιράσει ποινές εκεί που έπρεπε.

Φυσικά όνειρα θερινής νυκτός παραμένουν θέματα όπως η εκπόνηση ενός νέου Γενικού Πολεοδομικού που τόσοι συμπολίτες μας περιμένουν και η δημιουργία πολεοδομίας στον δήμο. Για να μη τους αδικούμε όμως μπορεί πολεοδομία να μην έχει ο δήμος έχουν φροντίσει όμως να υπάρχει ο αρμόδιος προϊστάμενος πολεοδομίας.

2. Εσείς, ως αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι στα δημοτικά συμβούλια διεκδικήσατε τις θέσεις σας ή καταθέσατε προτάσεις για τη βελτίωση του δήμου;
 Προσωπική μου άποψη είναι ότι στον τομέα της διοικησης ο καθένας οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί. Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης είναι κυρίως στον τομέα του ελέγχου των πράξεων της διοίκησης και είναι μία ευθύνη που της έχει αποδώσει ο πολίτης με τη ψήφο του. Στην πραγματικότητα τα προβλήματα που έχει ένας δήμος είναι γνωστά σε όλους μας και υποτίθεται ότι όλοι παλεύουμε για την επίλυση τους. Οι διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου έχουν να κάνουν με τις προτεραιότητες που θέτουν και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουν τη λύση τους. Από την πλευρά μας φροντίσαμε η φωνή μας και οι προτάσεις μας να ακουστούν δυνατά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε εισακουστεί. Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη για την λύση των προβλημάτων ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εμείς δεν θα αρνηθούμε σε καμία περίπτωση να συνεισφέρουμε με αυτά που γνωρίζουμε στην επίλυση τους

ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

sontrascmyk
Ο Γιάννης Σόντρας για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του δήμου Έδεσσας «Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από συνέπεια που αγγίζει τα όρια της εμμονής, όσον αφορά την προσήλωσή της στην εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων(ρουσφετιών)»

1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές, με τη νέα δημοτική αρχή. Μια εκτίμηση για τα πεπραγμένα της μέχρι ήμερα…
Όπως έχω και στο παρελθόν επισημάνει, η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από συνέπεια που αγγίζει τα όρια της εμμονής, όσον αφορά την προσήλωσή της στην εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων (ρουσφετιών), την αποστροφή της σε κάθε μορφής συλλογικής δράσης που ωφελεί το κοινωνικό σύνολο, αλλά και την αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου, καθιστώντας τον από κυρίαρχο μοχλό ανάπτυξης του τόπου, σε παραμάγαζο όπου οι υμέτεροι διαγκωνίζονται για τη νομή του.
Με αυταρέσκεια και αλαζονεία απολαμβάνουν την πλειοψηφία που υφάρπαξαν…με δημοκρατικές διαδικασίες… τάζοντας και εκβιάζοντας την ψήφο των πολιτών, που στη δύνη της οικονομικής κρίσης, αποζητούσαν διέξοδο στα αδιέξοδά τους.
Σήμερα εθισμένοι στη συναλλαγή, αλλά εγκλωβισμένοι στην ακατάσχετη παροχολογία, αντιδρούν σπασμωδικά, χωρίς συναίσθηση των ευθυνών τους και βγάζουν στο σφυρί ότι τους βαραίνει ή καλύτερα ότι τους βολεύει…

2. Εσείς, ως αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι στα δημοτικά συμβούλια διεκδικήσατε τις θέσεις σας ή καταθέσατε προτάσεις για τη βελτίωση του δήμου;
Όπως και εσείς έχετε διαπιστώσει, παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων, η συνολική μας στάση χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα, δημιουργική διάθεση και εμπεριστατωμένες θέσεις, στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.
Αναδεικνύουμε θέματα, προτείνουμε λύσεις και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που βελτιώνει τη λειτουργία του Δήμου.
Η στείρα αντιπαράθεση και η μηδενιστική συμπεριφορά, δεν αποτελεί επιλογή μας, μολονότι τις περισσότερες φορές, αναλωνόμαστε στην άχρωμη και διεκπεραιωτική θεματολογία των Δημοτικών συμβουλίων, αφού στα σημαντικά ζητήματα με περισσή αλαζονεία, η Δημοτική αρχή και με συνοπτικές διαδικασίες, επιδεικνύει τη δύναμη της πλειοψηφίας της.
Καταθέτουμε με παρρησία τις απόψεις μας, επιζητούμε τη ζύμωσή τους στην κοινωνία και αφουγκραζόμαστε την αγωνία και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας. Αντιστεκόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις και την απαξίωση του Δήμου, αποζητούμε την συμπόρευση όλων, υπηρετούμε τη λογική της σύνθεσης και της συναίνεσης, ως προϋπόθεση απάντησης, στις προτεραιότητες της ομολογουμένως δύσκολης εποχής.
Σε αυτό το πνεύμα, τιμώντας το ρόλο που μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για το καλό του τόπου μας.

fountalhw
Μ. Φουνταλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας” «Δυστυχώς η όλη λειτουργία και δράση της διοίκησης του δήμου της Έδεσσας είναι πλήρως υποταγμένη στη λογική του περάσματος των κυβερνητικών αποφάσεων σε βάρος του λαού»

1. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές, με τη νέα δημοτική αρχή. Μια εκτίμηση για τα πεπραγμένα της μέχρι ήμερα…
 Για να υπάρξει εκτίμηση της δράσης του δήμου στον ένα χρόνο που πέρασε απ΄την επανεκλογή της παράταξης του κ. Γιάννου, πρέπει κατά την άποψή μου να ξεκαθαρίσουμε ένα βασικό πράγμα. Δηλαδή από ποια σκοπιά κρίνουμε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Από τη σκοπιά του απλού δημότη που συνθλίβεται το βιοτικό του επίπεδο απ΄τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, προηγούμενα της ΝΔ και τώρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις τηςλυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των δανειστώνκαι των βιομηχάνων ή απ΄τη σκοπιά της αποτελεσματικότητας ενός γραναζιού, μηχανισμού του κράτους πουέγινε με τον “Καλλικράτη” ο δήμος και πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις, εντολές και επιλογέςτης όποιας κυβέρνησης;
Δυστυχώς η όλη λειτουργία και δράση της διοίκησης του δήμου της Έδεσσας τόσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τον τελευταίο χρόνο είναι πλήρως υποταγμένη στη λογική του περάσματος των κυβερνητικών αποφάσεων σε βάρος του λαού. Πολλές φορές ο ίδιος ο κ. Δήμαρχοςέχει δηλώσει στο δημοτικό μας συμβούλιο ότι “εμείς λειτουργούμε με πνεύμα καλής διαχείρισης και οικονομίας,μέσα στα πλαίσια της ασφυκτικής υποχρηματοδότησηςτου κράτους προς τον δήμο μας που οι περικοπές φτάνουν το 60%”.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, τον προηγούμενο χρόνο είχαμε αποφάσεις για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 που εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι είναι μακριά από τις ανάγκες των συνδημοτών μας και γι’ αυτό τα καταψηφίσαμε.
Έτσι αντί ο δήμος ενεργοποιώντας τους δημότες να διεκδικήσει επαρκή χρηματοδότηση για να καλύψει τιςανάγκες για τα απαραίτητα και αναγκαία έργα και γιατη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, κάνειτο λάθος και στην ουσία κάνει πλάτες στις κυβερνήσειςόταν συμβιβάζεται με την υποχρηματοδότηση και λέειότι “τι να κάνουμε, λίγα μας δίνουν, οπότε εμείς με οικονομία πορευόμαστε και φροντίζουμε να μη χρωστάμε”.
•Βέβαια δεν χρωστάς όταν η θέρμανση στα σχολεία είναι με προβλήματα.
•Δεν χρωστάς όταν δεν λειτουργείς το κολυμβητήριο γιατί έχει έξοδα.
•Δεν χρωστάς όταν αφήνεις την αγροτική οδοποιία σε κακό χάλι.
•Δεν χρωστάς όταν δεν συντηρείς τα απορριμματοφόρα,όταν δεν καθαρίζεις σωστά την πόλη και τα χωριά.
•Δεν χρωστάς όταν δεν διαθέτεις προσωπικό για να περιποιηθείς το πράσινο.
•Δεν χρωστάς όταν δεν φτιάχνεις το προαύλιο του 2ου και 11ου νηπιαγωγείου και καλείς τις νηπιαγωγούς να μη βγάζουν τα παιδιά στην αυλή για διάλειμμα, γιατί αν υπάρξει ατύχημα θα φέρουν ακέραια την ευθύνη.
•Δεν χρωστάς όταν αντί να μειώσεις τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να διεκδικήσεις χρηματοδότηση
από το κράτος, εσύ αυξάνεις τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς.

•Δεν χρωστάς όταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
•Δεν χρωστάς όταν στο ωδείο ο μαθητής πληρώνει δίδακτρα.
•Δεν χρωστάς όταν για να προστατεύσεις από πυρκαγιά το 606 και το θέατρο της Γαβαλιώτισσας, όπου χιλιάδες κόσμου μαζεύονται για εκδηλώσεις το καλοκαίρι, μεταθέτεις το έργο αυτό από χρόνο σε χρόνο.
•Δεν χρωστάς όταν μικρο έργα σε πόλη και χωριά δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες.
Μήπως έτσι δεν καλούν τους δήμους οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και οι βιομήχανοι να λειτουργούν με ανταποδοτικότητα, επιχειρηματικότητα και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης;
Τι κάνει λοιπόν ο δήμος Έδεσσας;
•Κλείνουμε την τουριστική Α.Ε. γιατί δεν συμφέρει λέει οδήμος και αποφασίζει να βάλει ακόμα και εισιτήριο στουςτουρίστες για να δουν τους Καταρράκτες (πήραν την απόφαση που ακόμα δεν υλοποιήθηκε).
•Δίνουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα σε ιδιώτες.
•Δίνουμε το κολυμβητήριο να το λειτουργεί ιδιώτης.
•Καλούμε (αντιδήμαρχος οικονομικών) τους εργαζόμενους στη ΔΗΚΕΔΕ να φτιάξουν κοινωνική επιχείρηση για να μην βρεθούν στο δρόμο όταν το κράτος θα πάψει να χρηματοδοτεί τις κοινωνικές υπηρεσίες (ΚΔΑΠ-Βοήθεια στο σπίτι).
•Δίνουμε ΧΥΤΑ και Βιολογικό καθαρισμό, την λειτουργία τους σε ιδιώτη.
•Κάνουμε προσλήψεις με το απαράδεκτο καθεστώς των δίμηνων συμβάσεων για εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, εργαζόμενους “πελάτες”,  “ψηφοφόρους” και κρατούμε άλλους απλήρωτους 6 και 7 μήνες.
•Τα έργα που γίνονται είναι έργα από προγράμματα που όμως δεν καλύπτουν άμεσες και πρώτες ανάγκες για τους συνδημότες μας (ποταμοβραχίονες, Πλατεία Γρανικού,ανάπλαση 18ης Οκτωβρίου και άλλες αναπλάσεις). Αυτά είναι έργα για τα οποία και εμείς συμφωνήσαμε να γίνουν,όμως με την παρατήρηση ότι δεν αποτελούν έργα άμεσης προτεραιότητας.

Μετά από δική μας πίεση πολλών χρόνων και των κατοίκων, γίνεται η ύδρευση στο Κλεισοχώρι μαζί με την ανάπλαση που εμείς απειλήσαμε πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αν δεν προηγηθεί το δίκτυο ύδρευσης.
Τι μένει λοιπόν να κάνει ο δήμος μετά από όσα σας ανέφερα; Η έκδοση πιστοποιητικών γέννησης και θανάτου και προγράμματα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχιας με συσσίτια και 5μηνα για κοινωνική εργασία.
Μια τέτοιου είδους λειτουργία δεν χρειάζεται ούτε δήμαρχο, ούτε δημοτικό συμβούλιο. Χρειάζεται έναν καλό υπάλληλο της κυβέρνησης που θα εκτελεί τις εντολές της και θα λογοδοτεί για τους λογαριασμούς εσόδων και εξόδων στονελεγκτικό του μηχανισμό. Τέτοιο δήμο θέλουν οι συνδημότες μας;

2. Εσείς, ως αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι στα δημοτικά συμβούλια διεκδικήσατε τις θέσεις σας ή καταθέσατε προτάσεις για τη βελτίωση του δήμου;
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο σε κάθε περίπτωση εκφράζονταν υπερασπίζοντας τα συμφέροντα αποκλειστικά των συνδημοτών μας, γιατί μόνο αυτούς εκφράζουμε.
•Παλέψαμε για την μεταφορά του 1ου και 6ου Νηπιαγωγείου (ακόμα και με επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή) που κατακλύζονταν το δάπεδό του με βοθρολύμματα.
•Παλέψαμε να σταματήσουν οι καθυστερήσεις των πληρωμών στους εργαζόμενους.
•Ζητήσαμε μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% που τηναπέρριψαν όλοι οι άλλοι.
•Ζητήσαμε κατάργηση των τροφείων στους παιδικούςσταθμούς για εισοδήματα έως 25.000€ και πληρωμή 30€,από 25.000-50.000€ με προοπτική την πλήρη κατάργησήτους και η πρότασή μας απορρίφθηκε.
•Από το 2009 και πολλές φορές στην συνέχεια ζητήσαμε τοπέρασμα της τουριστικής Α.Ε. Και των καταρρακτών στο δήμο μαζί με το προσωπικό και απορρίπτονταν αυτή η πρότασή μας.
•Αρνηθήκαμε το πέρασμα της άρδευσης στους χρήστες,γιατί ο δήμος θέλει να απεμπλακεί απ’ τις ευθύνες του στοναγροτικό κόσμο.
•Πιέσαμε και πιέζουμε ακόμα για να φτιαχτεί η αυλή του2ου και 11ου Νηπιαγωγείου, για να βγαίνουν τα παιδιά μεασφάλεια στα διαλείμματα.
•Επιμένουμε στην κατασκευή δικτύου πυρόσβεσης στο 606 και το θέατρο Γαβαλιώτισσας για την προστασία και ασφάλεια του περιβάλλοντος και των συνδημοτών μας.

•Επιμένουμε και τουλάχιστον δυο φορές κάθε χρόνο, ζητάμε απαντήσεις από την δημοτική αρχή για την κατάντια του
δρόμου απ’ την Καρκάγια προς τον Άγρα που πληρώθηκε, αλλά ποτέ δεν έγινε.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” λοιπόν και ο εκλεγμένος της σύμβουλος Μιχάλης Φουνταλής, με πλήρη συνέπεια και ευθύνη, αξιοποιούμε την δύναμη που μας έδωσε ο Εδεσσαϊκός λαός υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά του και αυτό θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να κάνουμε και από δω και πέρα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...