Έδεσσα … Οι δρόμοι του Κερασιού

Kαλωσόρισμα

Οι δρόμοι της γεύσης με οδηγό το μικρό αγαπημένο κόκκινο φρούτο. Η διαδρομή ξεκινά τις πηγές των Καταρρακτών στον Υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου από όπου ποτίζεται ο κερασεώνας της κοιλάδας του Εδεσσαίου.

Όταν οι κερασιές είναι ανθισμένες και οι μέλισσες βουίζουν οι ανθρώπινες αισθήσεις μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία.

Η καλλιέργεια της κερασιάς γνωστή στην περιοχή από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει πολλές μορφές (Φυσική, Βιολογική, Ολοκληρωμένη) ενώ η γνωριμία με τους αγρότες και το πρότυπο δίκτυο CherriesOnLine φροντίζει να παίρνετε τα κεράσια στο σπίτι και με … ταχυδρομείο.

Σίγουρα το κερασάκι στην τούρτα είναι η γευσιγνωσία των γλυκών κουταλιού με αποκορύφωμα το γλυκό κεράσι.

Ένα πρόγραμμα διαδραστικό και ωφέλιμο για όλη την οικογένεια που δίνει χώρο στην γεύση, την ψυχαγωγία & την ευεξία.

 

Η Έδεσσα & η Ορεινή Πέλλα φημίζονται για την ιδιαίτερη γεωμορφολογία με ψηλά βουνά και χρωματιστές πεδιάδες, για τα πληθωρικά νερά με τους καταρράκτες και τις λίμνες, για τα κρύα ποτάμια και τα ζεστά ιαματικά νερά αλλά και τα πλούσια τοπικά προϊόντα με κορυφαία τα πασίγνωστα Κεράσια Έδεσσας τα γνωστά σε όλα τα παζάρια της Ανατολής ως ‘Κεράσια Βοδενών’ από το παλιό όνομα της Έδεσσας που σημαίνει όπως και σήμερα πόλη των νερών.

Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ως ετήσια καθιερωμένη γιορτή ξεκινά με την έναρξη της περιόδου της ανθοφορίας και των ανθισμένων κερασιών. Με σήμα την ανθισμένη κερασιά επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, φτάνουν στην Έδεσσα που έχει καθιερωθεί ως ανοιξιάτικος προορισμός. Από τα μέσα Απρίλη έως τις αρχές του Ιούνη το Εαρινό Φεστιβάλ με μουσική από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τον κόσμο, η ΑνθοΕΔΕΣΣΑ με την Ανθοέκθεση τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα συμμετοχικά παιχνίδια και ο ‘Μήνας Μάιος’ με τις εικαστικές εκδηλώσεις βαλκάνιων και ελλήνων καλλιτεχνών αποτελούν για τους μυημένους επισκέπτες όσο και τους κατοίκους & τα παιδιά της πόλης που γνωρίζουν και μυρίζουν τον τόπο τους μια μοναδική ανοιξιάτικη συνάντηση μυσταγωγίας.

Ακολουθούν … ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΙΟΥ που ξεκινούν από το Λευκό Λουλούδι της Κερασιάς που συνδέεται εδώ και χιλιάδες χρόνια με τον Υδάτινο Μύθο της Έδεσσας και καταλήγουν στην εξερεύνηση της άγνωστης Ορεινής Πέλλας και φυσικά στους εκλεπτυσμένους ουρανίσκους των γευσιγνωστών από όλη την Ελλάδα.

Κεράσια της Έδεσσας, Κεράσια της Ελλάδας είμαστε μαζί σας …

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *