Έδεσσα: Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία

capture-png444

«Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία»

Με πολύ κόσμο, πολύ καλούς ομιλητές και δυνατή απόδοση ποιημάτων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Παρθεναγωγείο της Έδεσσας,  η εκδήλωση «Μάρκος Μέσκος, 60 χρόνια στη λογοτεχνία», που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος, υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας.
Οι ομιλητές : Θωμάς Ιωάννου, ποιητής  – Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογος – Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής – Βασίλης Παπάς, ποιητής- μίλησαν για την ποίηση και τα έργα του Μάρκου Μέσκου.  Ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο και ύφος χαρακτηριστικά ποιήματα του Εδεσσαίου συγγραφέα.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας,  μίλησε από καρδιάς στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Γιάννης Χατζηπέγιου αναφέρθηκε στην πορεία εργασιών του κτιρίου του Μ.Αλεξάνδρου αλλά και στο βιογραφικό του Μάρκου Μέσκου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δυνατό χειροκρότημα και ακολούθησε η τιμητική πλακέτα που έδωσε ο Δήμαρχος κ.Γιάννου στον Μάρκο Μέσκο. Ακολούθως  οι παρευρισκόμενοι  ήθελαν να μιλήσουν με τον Εδεσσαίο συγγραφέα, ζητώντας και την υπογραφή του στο νέο βιβλίο “Εν Βοδενοίς”.

Το νέο βιβλίο, το οποίο παρουσίασε ο Θ.Σαρηγκιόλης, περιλαμβάνει κείμενα εκτός εμπορίου από την ενδοχώρα της Έδεσσας του Μάρκου Μέσκου. Πολλά ιστορικά στοιχεία και πρόσωπα ξετυλίγονται στις σελίδες του βιβλίου, που καλό είναι να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας Φίλιππος Γκιούρος, η Αντιδήμαρχος Μαρία Βλάχου Κατσάρα, ο Πρόεδρος του ΕΥΖΗΝ Δημήτρης Γιώγας, και φυσικά πάρα πολύς κόσμος, που όρθιοι παρακολούθησαν την εκδήλωση μέχρι τέλους.

Μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, τις ώρες 5-8 μ.μ., στο Παρθεναγωγείο  θα λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής του Μάρκου Μέσκου.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...