ΈΔΕΣΣΑ: Ακούστηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ του δημάρχου και της κ. Τζάκρη η οποία στη συνέχεια αποχώρησε. VIDEO

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο δημοτικό κατάστημα καταρρακτών και αποφασίστηκε

να συναντήσουν τον δήμαρχο της Έδεσσας κ. Γιάννου. Για αυτό τον λόγο πήγαν στο δημαρχείο οι βουλευτές μαζί με τους δημοτικούς σύμβουλους Ρυσάφη Αντώνιο και Δημητριάδη Βασίλειο και με 3-4 ακόμα από τουςεργαζόμενους αλλά ο δήμαρχος απουσίαζε . Μετά από μία ώρα περίπου εμφανίστηκε και έγινε η συνάντηση στο γραφείο του .

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ του δημάρχου και της κ. Τζάκρη η οποία στη συνέχεια αποχώρησε. Θεώρησα καλό να μην καταγράψω με την κάμερά μου τον διάλογο αυτό αλλά στην συνέχεια κατέγραψα την έντονη συζήτηση που υπήρχε και θα την δείτε παρακάτω στο βίντεο.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ejl3Ogw3VRs]

Δυστυχώς βρισκόμαστε στο κατώφλι της αυτοκτονίας. Ο Δήμος Έδεσσας φέρεται έτοιμος … να πέσει από τους Καταρράκτες προκειμένου να σώσει όσους διαχρονικά δημιούργησαν το χρέος της επιχείρησης. Το δυστύχημα είναι ότι με όλα αυτά χαμένη είναι η πόλη, η περιοχή και φυσικά οι δημότες  , οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το χρέος που κινδυνεύει να πνίξει τον δήμο Έδεσσας. Κι αυτό γιατί η αύξηση του χρέους του Δήμου δημιουργεί νέα δεδομένα  βάζοντας τον δήμο στο οικονομικό παρατηρητήριο και δημιουργώντας αυτόματη αύξηση των δημοτικών τελών σε όλους τους πολίτες και φυσικά αυτή η εξέλιξη θα έχει παράλληλα και πολλές άλλες αρνητικές επιδράσεις.

Σε εφαρμογή μπαίνει η απόφαση του Δήμου Έδεσσας για την διάλυση της δημοτικής επιχείρησης Καταρρακτών. Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι σε μια προσπάθεια να αναστείλουν την απόφαση του Δήμου οργάνωσαν συνάντηση – ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση των βουλευτών Θ.Τζάκρη, Γ.Σηφάκη, Χ.Σμία μετά από μια συζήτηση σε βάθος παρουσία των κκ Α.Ρυσάφη, Β.Δημητριάδη, Ν.Πασχαλίδη και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Θ.Μπαλασόπουλο ήταν να υπάρξει παράταση λειτουργίας της επιχείρησης  ,η οποία μπορεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και επανεξέταση του θέματος μετά από 1 με 2 μήνες  ,όταν η νέα κυβέρνηση θα έχει τοποθετηθεί για την τύχη των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Παρά την ομόφωνη απόφαση των βουλευτών, για 1 με 2 μήνες αναβολή της λήψης απόφασης για την διάλυση της επιχείρησης, ο δήμαρχος Έδεσσας φαίνεται ζει στο δικό του παράξενο κόσμο και  επιμένει στην στρατηγική της κόλασης. Λίγο αργότερα στο γραφείο του διαδραματίστηκαν απίστευτες σκηνές μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών και του ιδίου ο οποίος δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση άλλαξε. Δυστυχώς εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική της διάλυσης, της εκποίησης του δημόσιου πλούτου με προφανές τον κίνδυνο η περιοχή να μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Ο παράδεισος γίνεται κόλαση. Και η κόλαση στους Καταρράκτες φαίνεται να έχει περισσότερες λαμαρίνες.

Δυστυχώς ξεχάσαμε πως ήταν οι Καταρράκτες, την διετία 1983-1984 όταν το παράτησαν οι ιδιώτες επιχειρηματίες και το άφησαν ρημαδιό. Ακολούθησε μια περίοδος που κατέληξε στην διάλυση χωρίς λόγο με πρόσχημα την νομοθεσία, της δημοτικής επιχείρησης επί δημαρχίας Σόντρα. Φτιάχτηκε τότε η επιχείρηση των Καταρρακτών με τίτλο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ και η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση. Από τότε οι 2 δημοτικές επιχειρήσεις με το πρόσχημα της κρίσης και της δήθεν λιγοστής κρατικής χρηματοδότησης υπολειτουργούν στερώντας τους πολίτες από πολύτιμες υπηρεσίες. Με εργαζομένους απλήρωτους σε διάφορες ταχύτητες από 18, 12, 7 μήνες και με πολλές άλλες οφειλές φαίνεται να έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν <<δεν ασκούμε εμείς διοίκηση >>. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από το Δήμο για κανονική λειτουργία , ενώ υπάρχουν πολλά παράπονα των εργαζομένων για κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση, ανικανότητα που βασίζονται στις ίδιες τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών.

Η διοίκηση Γιάννου έρχεται να δώσει την χαριστική βολή χωρίς να μιλήσει στους Εδεσσαίους. Είναι ντροπή η εκχώρηση του πλούτου της Έδεσσας σε τυχοδιώκτες άνευ όρων και χωρίς κανένα κέρδος για τον Δήμο Έδεσσας. Η πολιτική που εφαρμόζεται αφήνει όλα όσα βρίσκονται στην περιοχή καταρρακτών στο έλεος του Θεού την στιγμή που θα μπορούσαν εκατοντάδες νέοι και νέες να δουλεύουν κάτω από την καθοδήγηση επιστημονικά καταρτισμένου και έμπειρου μάνατζμεντ δίδοντας οφέλη σε όλη την περιοχή.

Κοντά λοιπόν στην Άνω Εστία που δεν λειτουργεί, με τις Λαμαρίνες που τις παίρνει ο αέρας, το μοναδικό Κανναβουργείο να μην λειτουργεί, το Ξενία και το ΦΟΕ κλειστό έρχεται ο Δήμος να μας πει ότι κλείνει τους Καταρράκτες και ταυτόχρονα βάζει στο τραπέζι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής με κίνδυνο ο Δήμος Έδεσσας να απολέσει ένα μοναδικό τουριστικό και πλουτοπαραγωγικό πόρο.

Αύριο Παρασκευή 30.1.2015 και ώρα 7.30μμ στο Κέντρο Καταρρακτών καλούμαστε όλοι οι Εδεσσαίοι να δώσουμε ένα βροντερό παρόν κατά του κλεισίματος της επιχείρησης. Ναι στην βελτίωση, όχι στην διάλυση. Τέλος στην διάλυση του παράδεισου της Έδεσσας και της μετατροπής του σε κόλαση.

tastv.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...