Άστραψαν και βρόντηξαν στη Βουλή Μητσοτάκης και Τζάκρη

Ρητορική που θυμίζει… ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

ο οποίος την κατήγγειλε για “οβιδιακή μεταμόρφωση¨ προκειμένου να βρει αλλού “πολιτική στέγη”, υπονοώντας βέβαια σαφώς την Κουμουνδούρου, ενώ έκανε ειδική μνεία στην περίοδο που η κ. Τζάκρη ήταν υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ψήφιζε τα μνημόνια.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Τζάκρη κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι “βαπτίζει το κρέας ψάρι” και τον κ. Μητσοτάκη ότι “βαπτίζει το πελατειακό κράτος που πάει να ξαναστήσει… αξιοκρατία, μήπως και το κόμμα του, η Ν.Δ., διασωθεί στις προσεχείς εκλογές”.

Στη συνέχεια μάλιστα ενέταξε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στους υπουργούς που “αντιμετωπίζουν το υπουργείο του ως λάφυρο”, ενώ, στην ίδια γραμμή με αυτή των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως σύντομα την διακυβέρνηση της χώρας θα την αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ. ”Θα έχουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και μια δημόσια διοίκηση της Δεξιάς…” είπε χαρακτηριστικά.
“Γιατί ανησυχείτε; Αφού θα γίνετε κυβέρνηση θα το αλλάξετε το σύστημα” παρενέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σαφή υπαινιγμό.
“Γιατί το κάνετε τώρα; Είναι ακριβώς ο ίδιος τρόπος και η ίδια η μέθοδος που ακολουθήθηκε και στην επιλογή του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος. Η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά γνωρίζει ότι θα τη διώξει ο ελληνικός λαός σε λίγο, αλλά θέλει να συνεχίσει να κυβερνά. Πώς θα το επιτύχει αυτό; «Καβατζόνοντας» τις θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και τις θέσεις των διευθυντών στα Υπουργεία” απάντησε η κ. Τζάκρη, κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι ως… “απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, θα συνεχίσει να διορίζει κατ’ επιλογή”

“Γιατί το φέρνουμε τότε το νομοσχέδιο” ρώτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης…

“Κύριε Υπουργέ, μην χαίρεστε γιατί ακόμα και εάν ξηλώσετε όλους τους διευθυντές και φέρεται τα δικά σας παιδιά, αμέσως σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξει και η ανάλογη διόρθωση” συνέχισε η κ. Τζάκρη, προσθέτοντας ότι… “ενώ κόπτεστε για την αξιοκρατία, απολύετε σωρηδόν και χωρίς κανένα κριτήριο χιλιάδες υπαλλήλους και το μόνο σας κριτήριο είναι η λέξη «προαπαιτούμενο»”.
Και οι “ρουκέτες” της κ. Τζάκρη δεν είχε τελειωμό…

 

“Σας το ξαναλέω ότι όλα αυτά τα ψέματα και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις έχουν κοντά ποδάρια, γιατί τον Οκτώβριο που η συγκυβέρνηση θα πάει στην ευχή της Παναγιάς, θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη με προτεραιότητα στην αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία” σημείωσε, και βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο της προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη, άφησε αιχμές για την περίοδο που δούλευε στην Εθνική Τράπεζα, ενώ αίσθηση προκάλεσε το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο που χρησιμοποίησε… “Εμείς θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μια δημόσια διοίκηση που θα επιβραβεύει τους άξιους…, εμείς θα προσπαθούμε πάντα για κάτι καλύτερο, για κάτι περισσότερο, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει την ευκαιρία στη ζωή του να προσληφθεί αξιοκρατικά κύριε Υπουργέ, πάντα, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, όπως εσείς, και γι’ αυτό δεν έχει ως πρότυπό του την αθλιότητα”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περίμενε να του δοθεί ο λόγος για να απαντήσει στην Θεοδώρα Τζάκρη, κι όταν ήρθε η σειρά του, εξανέστη….

“Πράγματι, δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτού του είδους τις οβιδιακές μεταμορφώσεις… ‘Εχω μια απορία κυρία συνάδελφε. Το νόμο 3839 τον ψηφίσατε έτσι δεν είναι; Ήσασταν και υφυπουργός (Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή. Αυτός ο νόμος, προέβλεπε και εξετάσεις και συνέντευξη. Τέτοιες ουσιαστικές ενστάσεις, θα περίμενα με κάποιο τρόπο να τις είχατε διατυπώσει όταν στηρίζατε τα μνημόνια, τα οποία σήμερα, με τόσο μεγάλη ευκολία τα καταγγέλλετε” είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκαλώντας την έκρηξη της Θεοδώρας Τζάκρη που φωνασκούσε από το έδρανο της.

“Επειδή όλοι σε αυτή τη ζωή, έχουμε και βιογραφικό και πολιτική διαδρομή υπενθυμίζω απλά, ότι ψηφίσατε τα μνημόνια. Δεν είναι κακό, να υπενθυμίζουμε ότι ήσασταν υφυπουργός σε μια κυβέρνηση, στην οποία σπεύσατε να εγκαταλείψετε και να αναζητήσετε άλλη πολιτική στέγη. Δεν είναι κακό να το λέτε αυτό” συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Για τις 15.000 απολύσεις, είχαν ψηφίσει κάποιοι, μην τα ξεχνάμε” παρενέβη και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ, “καρφώνοντας” την πρώην “συντρόφισσα” του.

“Μιας και το ανέφερε ο κ. Ρήγας, ότι η πρώτη μνεία για τις 15.000 απολύσεις, έγινε στο δεύτερο μνημόνιο κυρία Τζάκρη. Δεν σας άκουσα τότε να σηκώνεστε και να το καταψηφίζετε και να λέτε, ότι είναι ντροπή και αίσχος αυτά τα πράγματα… Είναι εποχή μεταγραφών. Δεν ξέρω όμως, εάν οι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρετε, είναι τόσο περιζήτητες στους πολιτικούς χώρους στους οποίους φιλοδοξείτε ενδεχομένως, να φιλοξενηθείτε” πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια εξήγησε… “Τα λέω αυτά μόνο κυρία Τζάκρη, επειδή κάνατε προσωπικές αναφορές σε εμένα και στο βιογραφικό μου. Είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε. Με μεγάλη χαρά να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας και να δούμε τι έχουμε κάνει και στην πολιτική μας διαδρομή και πριν, από την πολιτική μας διαδρομή”

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *