Άρεσε! 0-0 η Εθνική με τη Νιγηρία, χαμόγελα ενόψει Μουντιάλ

Μπορεί γκολ να μην έβαλε ούτε αυτή τη φορά αλλά τουλάχιστον σκόρπισε χαμόγελα με την εμφάνισή της. Με κορυφαίο τον Γιάννη Φετφατζίδη, η Εθνική αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Νιγηρία στο πρώτο της φιλικό επί αμερικανικού εδάφους λίγες μέρες πριν αρχίσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το PPL Stadium της Φιλαδέλφειας ντύθηκε… γαλανόλευκο, αφού χιλιάδες ήταν οι ομογενείς που εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος. Στο πλαίσιο του… τελετουργικού, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, τον Εθνικό Ύμνο έψαλλε η Καλομοίρα…

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο μέσος της Τζένοα πήρε την ευκαιρία (μετά και την καλή εμφάνιση κόντρα στην Πορτογαλία) και ξεκίνησε στο ματς μαζί με τους Γλύκο, Μώρα, Μανωλά, Τζαβέλλα, Βύντρα, Σάμαρη, Ταχτσίδη, Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Γκέκα.

Ο Σάντος ξεκίνησε με 10 διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το ματς στην Πορτογαλία. Ο Γιώργος Καραγκούνης, όταν η Εθνική πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες, η κατοχή αυξήθηκε και Χριστοδουλόπουλος – Φετφατζίδης έχασαν ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, Τζιόλης, Μήτρογλου, Κονέ, Καπίνο πέρασαν στον αγώνα, το σύστημα της Εθνικής άλλαξε αλλά η κόπωση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της και οι ευκαιρίες έλειψαν. Στο 83’ από ωραία μπαλιά του Τζιόλη, ο Μήτρογλου νικήθηκε από τον Ενιεάμα.
Στο τέλος, η Νιγηρία θα μπορούσε να έχει σκοράρει αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Επόμενο φιλικό της Ελλάδας τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο, κόντρα στη Βολιβία, Νιου Τζέρσεϊ.

Ελλάδα: Γλύκος (46′ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (63′ Τζιόλης), Καραγκούνης (46′ Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74′ Σαμαράς), Γκέκας (63′ Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80′ Σαλπιγγίδης)

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Ομποαμπόνα (46′ Γιόμπο), Ομέρουο, Ετσιετζίλε (41′ Οντουνλάμι), Ονάζι, Μίκελ, Μούσα (46′ Ουτσέμπο), Μόουζες, Οντεμβίγκι, Εμενίκε (77′ Νουόφορ).

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8k1x_o_OSA4

 

 

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *