Άργος Ορεστικό: “Εφυγε” ο δάσκαλος Δανιήλ Μουτζίκης

kideiaΤο τελευταίο αντίο είπαν σήμερα 8 Νοεμβρίου, εκατοντάδες πολίτες και συνάδελφοί του στον δάσκαλο και διευθυντή έως το έτος 2000 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού, Δανιήλ Μουτζίκη.

Πάλεψε για 60 ολόκληρες μέρες με την επάρατο και χθες κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε ηλικία 73 χρονών.
    Η εξόδιος ακολουθία εψάλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους Ορεστικού, όπου έγινε και η ταφή του.

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη με λόγους συγκινητικούς στην προσωπικότητα του μεταστάντος και ετόνισε ότι ήταν πρότυπο φιλοθεΐας, ευσεβείας, φιλαγιότητος και φιλανθρωπίας.

        Με συγκινητικά λόγια «αποχαιρέτησαν» τον Δανιήλ Μουτζίκη, οι Διευθυντές  3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Άργους Ορεστικού, Βασίλειος Καραμανίδης και Λεωνίδας Οικονομίδης αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν την τύχη και τη χαρά να συνυπηρετήσουν στο σχολείο που ήταν διευθυντής.
     Αγαπητέ και αξέχαστε, Δανιήλ, εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της αργίτικης γης που σε γέννησε, σε ανέθρεψε και τώρα σε σκεπάζει.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
leconomidis.blogspot.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *