Άνοιξε το Εργοστάσιο – Μουσείο Σοκολάτας και το παρουσιάζουμε!

Άνοιξε το Εργοστάσιο - Μουσείο Σοκολάτας και το παρουσιάζουμε!

Μια βόλτα, μια υπέροχη εμπειρία!

 Το εργοστάσιο – μουσείο σοκολάτας άνοιξε και κυριολεκτικά μαγεύει.

Εμείς θα σας κάνουμε μια φωτογραφική περιήγηση και θα σας αφήσουμε να φανταστείτε πως πέρα από τις εικόνες, υπήρχαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις και οι μοναδικές εκπλήξεις!

 

Ας αναρωτηθούμε μόνο:

Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει σοκολάτα; Κάποιος που μπορεί και αντιστέκεται στον πειρασμό; Πολύ δύσκολα! Αυτόν τον πειρασμό μπορείτε να τον δείτε, να τον μυρίσετε, να τον γευτείτε στο Μουσείο & Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Θεσσαλονίκη! Το πρώτο θεματικό πάρκο λοιπόν στην Ελλάδα για τη Σοκολάτα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, σε 2.500τμ!.

 

Το περίπτερο 1 όπου φιλοξενείται το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας έχει διαμορφωθεί σε έναν χώρο παραμυθένιο.  Η περιήγηση ξεκινά από το μουσείο όπου υπάρχουν οι πληροφορίες για το κακαόδεντρο και τον καρπό του. Μετά τα χαλάσματα του ναού των Αζτέκων, και τη ζούγκλα (όπου με ειδικά τεχνολογικά έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες του τροπικού κλίματος) οι επισκέπτες μπαίνουν στην Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο αγαπημένος ηθοποιός Θ. Τσαλταμπάσης αφηγείται την περιπετειώδη αναζήτηση τού κακαόδεντρου.

 

Μετά τα εργαστήρια της ΙΟΝ και των μπισκότων Παπαδοπούλου, στον ποιοτικό έλεγχο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους σοκολατένιο αναμνηστικό δωράκι! Οι πιο τολμηροί μπορούν να μπουν στο Green Bath, μέσα σε μια υπέροχη μπανιέρα για μια αξέχαστη φωτογραφία γεμάτη σοκολάτα!

 

Η φάρμα Κρι κρι κερνάει τους επισκέπτες ένα απολαυστικό παγωτίνι ώστε να πάρουν δυνάμεις για να συνεχίσουν στον λαβύρινθο, μια δαιδαλώδη μηχανή του χρόνου. Αν καταφέρουν να βγουν τους περιμένει μια σοκολατένια έκπληξη, ο καταρράκτης σοκολάτας!

 

Μετά την αίθουσα εκπαίδευσης, στην γκαλερί Choco Art οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από απόσταση αναπνοής, έργα τέχνης από σοκολάτα. Στην αίθουσα επιδείξεων ετοιμάζονται σοκολατένια γλυκά και λιχουδιές από δεξιοτέχνες ζαχαροπλάστες…κι επειδή σίγουρα σας άνοιξε η όρεξη, στη σοκολατερία, φτιάχνετε με τα συστατικά που εσείς επιθυμείτε να προσθέσετε στην πραγματική, λιωμένη σοκολάτα, το σοκολατένιο ρόφημα της αρεσκείας σας! Απολαύστε το διαβάζοντας στη μοναδική βιβλιοθήκη εύκολες και λαχταριστές συνταγές για σοκολατένιες δημιουργίες!

Ergostasio-Sokolatas-anoixe_01
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_02
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_04
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_07
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_08
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_14
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_23
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_25
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_29
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_30
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_33
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_34
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_37
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_38
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_39
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_40

 

Κείμενο: Λία Μαλλίδου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Συμεωνίδης

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *