Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Πώς με τα κουκουνάρια που βρίσκεις στο πάρκο φτιάχνεις εντυπωσιακά στολίδια [εικόνες]

koukounaria-xrysa

Ετοιμάζεστε για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας και σκέφτεστε ότι βαρεθήκατε τα στολίδια που ήδη έχετε; Υπάρχει ένας οικονομικός τρόπος να τα αντικαταστήσετε.

Αρκεί να έχετε όρεξη και φαντασία! Ποιος τρόπος είναι αυτός; Μα το πιο οικονομικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό το οποίο δεν είναι άλλο από το κουκουνάρι! Τα κουκουνάρια που απλά μπορεί να βγει κανείς και να μαζέψει από το διπλανό παρκάκι και αφού τα καθαρίσει να τα μετατρέψει στα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Το μόνο που απαιτείται για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με κουκουνάρια είναι φαντασία! Οπως φαντασία χρειάστηκε για τα διακοσμητικά από πορτοκάλι! Με όλα αυτά μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ή και τη… χριστουγεννιάτικη σκάλα σας που αποτελεί ένα και από τα τελευταία και μεγαλύτερα τρεντ.
Παρακάτω δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς θα μπορούσατε να μετατρέψετε τα κουκουνάρια στο πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Μετατρέπουμε τα κουκουνάρια σε χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Ιδέα #1: Ο πιο απλός τρόπος να μετατρέψει κανείς σε στολίδι ένα κουκουνάρι είναι να το βάψει! Οι βαφές σε σπρέι απαιτούν λίγο προσοχή (καλό είναι να το κάνετε σε εξωτερικό χώρο όπου θα έχετε απλώσει εφημερίδες) αλλά είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι να τα βάψετε με πινέλο.

Ιδέα #2: Με χρυσό χρώμα το κουκουνάρι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια χριστουγεννιάτικη μπάλα. Αν περάσετε ένα κομματάκι σπάγκο στη βάση του μπορείτε να το κρεμάσετε στο δέντρο σας ή απλά να τα τοποθετήσετε σε μια βάση και αμέσως επάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού δίνοντας αμέσως μια χριστουγεννιάτικη νότα στο σπίτι σας.


Ιδέα #3:Με μια μικρή γιρλαντίτσα ή άλλα διακοσμητικά που μπορείτε να βρείτε σε χαρτοπωλεία και σε καταστήματα παιχνιδιών σε μεγάλη ποικιλία, πραγματικά μπορείτε να μετατρέψετε τα κουκουνάρια σε υπέροχα στολίδια χριστουγεννιάτικης διακόσμησης.


Ιδέα #4:Και φυσικά με λίγη χρυσόσκονη μπορούν τα κουκουνάρια σας να… ανέβουν επίπεδο! Χρειάζεται λίγη υγρή κόλλα την οποία θα περάσετε με πινέλο στο βαμμένο κουκουνάρι και μετά απλά πασπαλίζετε με χρυσόσκονη.


Ιδέα #5:Με τι μοιάζουν τα κουκουνάρια; Με μικρά δεντράκια. Μπορείτε να φτιάξετε επομένως με μερικά κουκουνάρια μικρά δεντράκια τα οποία μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε. Η παρακάτω ιδέα είναι απλά και εντυπωσιακή. Βάφετε πράσινο το κουκουνάρι, κολλάτε επάνω μικρές πέρλες και τα τοποθετείτε μέσα σε μπολάκια. Πραγματικά υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό.


Ιδέα #6:Ομορφη και η παρακάτω ιδέα. Βάφετε λευκό το κουκουνάρι το βάζετε σε ένα πήλινο γλαστράκι και… έτοιμο! Φτιάχνετε έτσι απλά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.


Ιδέα #7:Εκπληκτική και πρωτότυπη και η παρακάτω ιδέα. Αντί για γλαστράκι δημιουργείτε μια βάση για το κουκουνάρι σας με κανέλες. Τις δένετε με ένα σπαγκάκι και τοποθετείτε επάνω το κουκουνάρι. Ενα μικρό στολιδάκι στην κορυφή το κάνει να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο!


Ιδέα #8:Το πιο κλασικό και από τα πιο ωραία χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Κολλάτε με λίγη σιλικόνη ένα κορδελάκι που έχετε κάνει φιόγκο, ένα μικρό στολιδάκι και την απαραίτητη κορδέλα ή σπάγγο και έχετε ένα υπέροχο στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Ιδέα #9: Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση χωρίς κεριά δεν γίνεται. Μια έξυπνη ιδέα για να φτιάξετε κηροπήγειο είναι και η παρακάτω. Παίρνετε μια πήλινη γλάστρα βάζετε κουκουνάρια για να τη γεμίσετε, τοποθετείτε ένα λευκό κερί στο κέντρο και γύρω γύρω κουκουνάρια τα οποία είτε έχετε στολίσει είτε έχετε βάψει όπως εσείς επιθυμείτε.

Ιδέα #1ο: Και τέλος, για όσους έχουν πολύ κέφι να ασχοληθούν με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να περάσουν και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους. Μετατρέπετε τα κουκουνάρια σε ξωτικά! Παλιά υφάσματα, μπαλάκια που φτιάχνετε με πηλό για κεφάλι και με πολύ φαντασία τα κουκουνάρια ξωτικά είναι έτοιμα!

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *