Χάρτης μέσα σε σχολική αίθουσα!!

Λέμε και ξαναλέμε ότι οι Σκοπιανοί ψευδομακεδόνες είναι αθεράπευτα εθνικιστές: επιθετικοί, φανατικοί εθνικιστές. Εν δυνάμει επικίνδυνοι. Δεν μας πιστεύουν.

Λέμε ότι η επαίσχυντη αυτή Συμφωνία θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως ένας θρίαμβος του εθνικισμού, αν ισχύσει. Μας απαντούν ότι όχι, είναι κανονικοί άνθρωποι. Ας τους χαρίσουμε την ταυτότητά μας. Εμείς είμαστε οι ακραίοι εθνικιστές που δεν δεχόμαστε να την χαρίσουμε.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον δήθεν “μετριοπαθή αντι-εθνικιστή πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ” να ψηφίζει στο δημοψήφισμα στο εκλογικό κέντρο που τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου είναι σχολείο.

Στον τοίχο βλέπουμε την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και λίγο πιο δίπλα έναν χάρτη της “Μεγάλης Μακεδονίας”. Από την Λάρισα ως την Ξάνθη να έχουν το ίδιο κίτρινο χρώμα με τα Σκόπια.

https://i1.wp.com/screenshotscdn.firefoxusercontent.com/images/079dec55-76a3-432c-a3d4-5ce743b3ac9f.png?ssl=1

 

Αυτές τις εικόνες τις βλέπουν κάθε ημέρα όλα τα παιδιά στην χώρα αυτήν.

Όχι. Δεν είναι εθνικιστές αυτοί. Εμείς είμαστε. Επειδή μας ενοχλεί που το σπίτι μας το βλέπουμε χρωματισμένο με χρώματα άλλης χώρας στα σχολεία τους. Θα έπρεπε να μη μας ενοχλεί. Να τους λέμε και μπράβο!

Άλλη μία φορά: δεν παραδίδουμε το όνομά μας σε καμία μορφή στους λωποδύτες της Ιστορίας. Ούτε σε κανέναν το δικαίωμα να αλλάζουν το νόημα των λέξεων. Το κράτος των Σκοπίων είναι είναι ένα επιθετικό εθνικιστικό κράτος που ευθέως απειλεί την κυριαρχία μας. Ο Ζάεφ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να το ανατρέψει αυτό. Μάλλον να το επιβραβεύσει θέλει. Και ο Ζάεφ και η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

 

Ανδρέας Σταλίδης

Leave a Comment