Φοιτητικές εκλογές 2023: Η ΔΑΠ πρώτη με 48,1%, στο 28,56% η Πανσπουδαστική -Καταβαραθρώθηκε το Bloco του ΣΥΡΙΖΑ

canvas

Σύμφωνα με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, «με καταμετρημένες 89 κάλπες, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της στις φοιτητικές εκλογές», αναφέρει η παράταξη του κυβερνώντος κόμματος.
ΔΑΠ για φοιτητικές εκλογές 2023: Δική μας η νίκη, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία

Συγκεκριμένα, «με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η παράταξή μας λαμβάνει ποσοστό 48,1% έναντι 28,56% της Πανσπουδαστικής και 4,15% της ΠΑΣΠ. Το Bloco, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται πολύ χαμηλά, σε ποσοστό που δεν ξεπερνά το 2%», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΠ.

«Ωστόσο, η Πανσπουδαστική επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα:

Δύο φορές την τελευταία ώρα η Πανσπουδαστική έχει αλλάξει τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προσβολή προς τη Δημοκρατία και τη νοημοσύνη των φοιτητών», αναφέρει η ΔΑΠ.
«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας»

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι «η Πανσπουδαστική επιμένει να αναγνωρίζει την κάλπη-φάντασμα που έστησε μόνη της πριν από μια εβδομάδα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, και στην οποία δεν πάτησε κανείς. Γιατί το έκανε; Γιατί έβλεπε να έρχεται η σημερινή τεράστια προσέλευση, που θα δώσει μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσπαθούν με μαγειρέματα που θα ντρεπόταν και ο Στάλιν να μετρήσουν μόνοι τους τις ψήφους. Φοβούνται κάτι άλλο εκτός από τη βούληση των φοιτητών;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει κανέναν σύλλογο που δεν πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές νομιμότητας και διαφάνειας. Το ότι τα φερέφωνα του Κουτσούμπα δεν ντρέπονται δεν σημαίνει ότι θα επιβάλουν τη φασιστική τους αντίληψη στη φοιτητική κοινότητα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτώνται ανά φοιτητικό σύλλογο στην ιστοσελίδα dap.gr/ekloges/2023/ σε πραγματικό χρόνο, μόλις δημοσιεύονται από τις κατά τόπους ΚΕΦΕ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αναγνωρίσει όλα τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων».
Κωτσαντής (ΚΝΕ) για φοιτητικές εκλογές: Η Πανσπουδαστική είναι ξανά πρώτη δύναμη πανελλαδικά

Ωστόσο, η ΠΚΣ, η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, αναφέρει ότι εκείνη είναι η πρώτη δύναμη πανελλαδικά για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ενώ η παράταξη που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην 36η συνεχόμενη νίκη της.

Όπως και στις φοιτητικές εκλογές 2023, έτσι και πέρσι υπήρξε διαφωνία για το ποια από τις δύο παρατάξεις κατέλαβε την πρώτη θέση. Και, όπως φαίνεται, δύσκολα θα συμφωνήσουν και με την καταμέτρηση του 100% των ψήφων.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γράφουν ιστορία! Η Πανσπουδαστική είναι ξανά πρώτη δύναμη πανελλαδικά», τόνισε ο γραμματέας της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

«Στις φοιτητικές εκλογές, χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής! Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στο 50% των συλλόγων και την τάση στις υπόλοιπες σχολές, η Πανσπουδαστική είναι η μεγάλη νικήτρια των φοιτητικών εκλογών! Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αλλοιώσει τη φωνή της νέας γενιάς, που ακούστηκε πιο δυνατά και με άνοδο της συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές», δήλωσε ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

«Οι φοιτητές άφησαν ξανά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη δεύτερη θέση. Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές νίκησαν!

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία της την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να “καταθέσει” τις ανησυχίες των φοιτητών υπέρ της αναμονής σε σωτήρες και της συνέχισης της αντιλαϊκής πολιτικής με άλλο χρώμα στην κυβέρνηση», αναφέρει στη δήλωσή του ο Θ. Κωτσαντής.
«Η νίκη της Πανσπουδαστικής είναι σαφής προειδοποίηση στη σημερινή και σε κάθε επόμενη κυβέρνηση»

Καταληκτικά επισημαίνει: «Η μεγάλη νίκη της Πανσπουδαστικής είναι μια σαφής προειδοποίηση προς τη σημερινή και σε κάθε επόμενη κυβέρνηση ότι θα βρει τους φοιτητές αποφασισμένους να αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά τους!

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη μαχητική δράση και λειτουργία των φοιτητικών Συλλόγων! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι χιλιάδες υποψήφιοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να περάσει το φοιτητικό κίνημα στην αντεπίθεση και την κατάκτηση νέων δικαιωμάτων!

Συνεχίζουμε μαζί! Κάναμε το βήμα! Στις βουλευτικές εκλογές στις 21 Μάη να κάνουμε το άλμα!

Η νίκη των φοιτητών κρύβει μέσα της μια μεγάλη δυναμική, ικανή να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους να επιλέξουν τον δρόμο της αμφισβήτησης και του αγώνα για να έρθουν τα πράγματα “αλλιώς”.

Να δυναμώσει το ΚΚΕ, που είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος την πολιτική τού “πάμε κι όπου βγει” όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα! Σε όλες τις κάλπες η νεολαία έχει μία επιλογή: Να δυναμώσει η αλήθεια, ο αγώνας, η αμφισβήτηση!

 

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *