Τρομακτικό: Αυτός ο αετός μοιάζει με άνθρωπο ντυμένο με στολή πτηνού [εικόνες]

eagle-dentro

Ένα πραγματικό πελώριο πουλί γνωστό με το όνομα harpy eagle ή άρπυια, που ανήκει στην οικογένεια των αετών, έχει σοκάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να λένε ότι μοιάζει με άνθρωπο ντυμένο με στολή πουλιού.

«Πω πω, ένα πελώριο πουλί»: Αυτός είναι ο τρόπος που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν όταν βλέπουν για πρώτη φορά μία άρπυια, είτε από κοντά είτε σε φωτογραφία. Και είναι όντως εντυπωσιακό. Και τεράστιο και άγριο και περήφανο και μεγαλοπρεπές. Με ένα βλέμμα που μοιάζει σαν να σου λέει: «Μην τα βάλεις μαζί μου, γιατί τρώω άτομα σαν εσένα για πρωινό».
Ο τρομακτικός αυτός αετός ζει στα τροπικά δάση

Ο τρομακτικός αυτός αετός ζει στα τροπικά δάση

Η φωτογραφία του αετού που έγινε viral

Το συγκεκριμένο πουλί είναι ένα ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, που ανήκει στην οικογένεια των Αετιδών και ζει κυρίως στα τροπικά δάση της Αμερικής και της Παπούας. Και έχει προκαλέσει τόσο δέος, που μέσα σε μόλις μία μέρα που κάποιος ανέβασε μια φωτογραφία του πτηνού αυτού δίπλα σε έναν άνθρωπο στο Reddit κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 91.000 upvotes ενώ η ίδια εικόνα που δημοσιεύτηκε το Imgur συγκέντρωσε πάνω από 120.00 likes σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο. Και πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους πιστεύουν πως οι συγκεκριμένοι αετοί μοιάζουν με ανθρώπους ντυμένους με στολή πτηνού.


Η viral φωτογραφία που συγκέντρωσε ποικίλα σχόλια στο Reddit/Φωτογραφία: crg339

Κι όσο περίεργο, αστείο και ταυτόχρονα σοβαρό ύφος έχει, πρόκειται είναι τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά αρπακτικά που συναντώνται στα τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα είδη αετών στον πλανήτη με τα φτερά τους να φτάνουν σε μήκος τα 2,24 μέτρα ενώ ζυγίζουν μόλις 3,8 έως 9 κιλά.

Είναι τόσο μεγάλο που το πόδι του μπορεί να αγκαλιάσει την γροθιά ενός άνδρα
Είναι τόσο μεγάλο που το πόδι του μπορεί να αγκαλιάσει την γροθιά ενός άνδρα

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Fact Zook, οι αετοί αυτοί τρώνε τα πάντα: από μαϊμούδες, βραδύπους, ακανθόχοιρους, πουλιά μέχρι και φίδια ή σαύρες». Ευτυχώς, η λίστα δεν περιλαμβάνει και ανθρώπους.

Με ύφος τρομακτικό, αστείο και ταυτόχρονα λίγο περίεργο, αυτός ο αετός έχει φοβίσει πολύ κόσμο
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...