Το λάθος που κάνουμε όταν φορτίζουμε το κινητό τηλέφωνο -Αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς

kalwdio-tilephwno-fortistis

Υπηρεσία προστασίας κατά των πυρκαγιών στην πόλη του Κεμπέκ, στον Καναδά, με ανάρτησή της στο Twitter, προειδοποιεί τους χρήστες κινητών τηλεφώνων για τον κίνδυνο φωτιάς από τους φθαρμένους φορτιστές.
Η υπηρεσία ανάρτησε την περασμένη εβδομάδα δύο φωτογραφίες, στις οποίες στρώμα κρεβατιού είχε πάρει φωτιά από φορτιστή κινητού τηλεφώνου. Στη δεύτερη φωτογραφία, δυο καλώδια φορτιστή που ήταν φθαρμένα σε διάφορα σημεία, παραθέτονταν ως υπόδειγμα αξεσουάρ κινητών που πρέπει να αντικατασταθούν.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

«Η χρήση ενός φθαρμένου καλωδίου USB αποτελεί κίνδυνο φωτιάς. Μην το ρισκάρετε, αντικαταστήστε το!» γράφει στην ανάρτησή του η επίσημη αυτή υπηρεσία του Κεμπέκ.
Κίνδυνος και από τη φόρτιση κινητού πάνω σε στρώματα

Μια ακόμη συνήθεια που ίσως ακολουθούμε όλοι όταν φορτίζουμε το κινητό μας τηλέφωνο ή κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, μπορεί να αποτελέσει την αιτία πυρκαγιάς στο σπίτι.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του Κεμπέκ, η φόρτιση συσκευών πάνω σε στρώμα, καναπέ ή μαξιλάρι αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρεται πως ο κακός αερισμός της συσκευής μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και τελικά να οδηγήσει σε φωτιά.

Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...