Συντονισμένες επιχειρήσεις και «καμπάνες» για το χύμα τσίπουρο

tsipouro

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για την πάταξη του παρεμπορίου.

Πρόστιμα που στο σύνολό τους αγγίζουν τα 24.500 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του παρεμπορίου, της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε η αγορά έχει ξεκινήσει να προσαρμόζεται στις διατάξεις για πώληση χύμα τσίπουρου καθώς σε 85 ελέγχους σε βεβαιώθηκαν συνολικά 7 παραβάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το διάστημα από 03.02.2020 έως 09.02.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 296 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 40 παραβάσεις.

Οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη μετά από συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και των τοπικών αρχών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες είδη παρεμπορίου, πάνω από 1.120 τεμάχια, κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Επίσης, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, κ.α. συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι σε καταστήματα μαζικής εστίασης, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 6.500 ευρώ, που αφορούσαν σε παραπλανητική ένδειξη επί τιμοκαταλόγων για το προϊόν τσίπουρο και το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *