Συνταγή: Παραδοσιακή μουσταλευριά με 3 υλικά -Το επιδόρπιο της Σαρακοστής

Firefox_Screenshot_2023-03-04T10-42-01.235Z

Η μουσταλευριά είναι μία παραδοσιακή συνταγή το οποίο αποτελούσε αγαπημένη λιχουδιά των Ελλήνων ακόμα και στην αρχαιότητα.

Συγκεκριμένα, στα αρχαία χρόνια η μουσταλευρία ήταν γνωστή ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.

Η δημοφιλία της οφείλεται τόσο στην μεστή γεύση της, την εύκολη εκτέλεση της αλλά και το γεγονός ότι είναι πολύ προσιτή οικονομικά καθώς χρειάζεται ελάχιστα υλικά. Κύριο συστατικό της δεν είναι άλλο από τον μούστο, συνεπώς το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή να απολαύσει κανείς το αγαπημένο γλυκό κέρασμα.

Με αυτή την απλούστατη συνταγή που βρήκαμε στο xrysoskoufaki.gr, η μουσταλευριά σας θα είναι έτοιμη να σερβιριστεί στο πι και φι.
Υλικά συνταγής για παραδοσιακή μουταλευριά

7 ποτήρια μούστο
1 ποτήρι αλεύρι
1/2 φλυτζάνια τσαγιού νιζεστέ

Μπυσταλευριά με 3 υλικά

Βάζουμε στην κατσαρόλα 6 ποτήρια μουσταλευριά να ζεσταίνεται και κρατάμε 1 ποτήρι.
Διαλύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πολύ καλά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην σβολιάσει.
Κατεβάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Όταν το μείγμα είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τομ νισεστέ και πήζουμε την μουσταλευριά

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *