Σεξ χωρίς προφυλάξεις

bfd1c1bf0f19dbbe8f6733621075a427_XL

Εσείς ακόμα κάνετε έρωτα χωρίς προφυλακτικό;

Το να κάνετε σεξ χωρίς προφυλακτικό το 2019 με έναν άγνωστο είναι λίγο σαν να παίζετε ρώσικη ρουλέτα, σε μια Ελλάδα που όλοι έχουν πάει με όλους, οι μισοί άντρες είναι bisexual και οι άλλοι μισοί έχουν συνερευθεί σεξουαλικά με όλες τις ουκρανές/ ρωσίδες/ αλβανές escorts που κυκλοφορούν. Συνέλθετε κορίτσια και απαιτείστε προφυλακτικό τις πρώτες φορές που κάνετε σεξ με έναν καινούργιο σύντροφο. Αν δεν έχει μαζί του προφυλακτικό ο ενδιαφερόμενος ας έχετε εσείς τουλάχιστον. Χωρίς ντροπές και αναστολές μπορείτε ωραιότατα όχι μόνο να το προτείνετε αλλά και να του το φορέσετε!

Ποια έκβαση νομίζετε είναι πιο πιθανή όταν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο σεξ; Σίγουρα μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή η λοίμωξη από ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στην καλύτερη περίπτωση.

Διαβάστε ποιά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μεταδίδονται πιο εύκολα απο τον άντρα στην γυναίκα και πόσο επηρεάζουν την υγεία σας.

Έρπης γεννητικών οργάνων

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι ορισμένα ΣΜΝ (π.χ. έρπης, HIV) μεταδίδονται ευκολότερα από τον άντρα στη γυναίκα –σε σχέση με τις πιθανότητες μετάδοσης από τη γυναίκα στον άντρα. Επίσης, οι πιθανότητες μετάδοσης επηρεάζονται από το αν η λοίμωξη είναι συμπτωματική (εάν δηλαδή υπάρχουν εμφανή συμπτώματα) και από το αν το άτομο που έχει μολυνθεί λαμβάνει θεραπεία. Ενδεικτικά, οι πιθανότητες μετάδοσης του έρπη των γεννητικών οργάνων είναι πολύ περισσότερες εάν ο έρπης βρίσκεται σε έξαρση. Ομοίως, οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού HIV είναι πολύ λιγότερες εάν το άτομο λαμβάνει αντιρετροϊκή θεραπεία.

AIDS

Όσον αφορά το Aids οι πιθανότητες μετάδοσης εκτιμάται ότι είναι 0,08% για μία μεμονωμένη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Αυτό το ποσοστό αφορά τη μετάδοση από άντρα σε γυναίκα (ο κίνδυνος μετάδοσης από γυναίκα σε άντρα είναι μικρότερος), δεδομένου ότι ο φορέας του ιού δεν είναι συμπτωματικός και δεν συνυπάρχουν με τον HIV άλλα ΣΜΝ.

Βακτηριακή κολπίτιδα

Επηρεάζει τις γυναίκες κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως σεξουαλικής δραστηριότητας. Δεν είναι βέβαιο τι πυροδοτεί τη βακτηριακή κολπίτιδα, όμως είναι το αποτέλεσμα ανισορροπίας στις ποσότητες βακτηρίων στον κόλπο. Μια πιθανή αιτία αυτής της ανισορροπίας είναι συχνή η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα, τσούξιμο κατά την ενούρηση, έκκριση κολπικών υγρών και κακοσμία των γεννητικών οργάνων. Θεραπεύεται εύκολα με την κατάλληλη αγωγή.

Κονδυλώματα

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) μολύνει εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες κάθε χρόνο. Πολλοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, όμως ο ιός μεταδίδεται εύκολα με κάθε τύπο σεξουαλικής επαφής. Όταν υπάρχουν συμπτώματα, οι επιπτώσεις για την υγεία είναι εξαιρετικά δυσάρεστες και ποικίλλουν από δερματικές παραμορφώσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων έως και καρκίνο του τραχήλου, καρκίνο του πρωκτού και καρκίνο του λάρυγγα.

Ψείρες των τριχών της ήβης

Οι ψείρες των γεννητικών οργάνων είναι μικροσκοπικά παρασιτικά έντομα που ζουν και αναπαράγονται στην τρίχα. Εξαπλώνονται με κάθε είδους σεξουαλική επαφή και είναι ορατές με γυμνό μάτι. Δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία αλλά προκαλούν έντονη φαγούρα και επακόλουθο ερεθισμό.

Χλαμύδια

Οι επιπτώσεις της νόσου είναι σοβαρότερες για τις γυναίκες. Η λοίμωξη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυρή φλεγμονώδη αντίδραση και αν δε θεραπευτεί μπορεί να οδηγήσει στην υπογονιμότητα και την επικίνδυνη εξωμήτρια κύηση. Τα συμπτώματα είναι όμοια με αυτά άλλων ΣΜΝ: έκκριση υγρών, τσούξιμο κατά την ενούρηση κ.α. Η νόσος αντιμετωπίζεται εύκολα με τη λήψη αντιβιοτικών.

Ηπατίτιδα

Από τα τρία διαφορετικά στελέχη του ιού της ηπατίτιδας (Α, Β και Γ), μόνο η ηπατίτιδα Β και η ηπατίτιδα Γ θεωρούνται ΣΜΝ. Ο προληπτικός εμβολιασμός στα παιδιά μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις λοιμώξεις. Η ηπατίτιδα Γ μεταδίδεται συχνά από τη χρήση μολυσμένης βελόνας, ενώ η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται με τα σωματικά υγρά και το αίμα. Η λοίμωξη από τον ιό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά έως και θανατηφόρα προβλήματα στο συκώτι. Η ηπατίτιδα είναι ένα από τα σοβαρότερα και πιο επικίνδυνα ΣΜΝ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *