Ρακέλ Γουέλς: Το εκρηκτικό sex symbol έγινε 80 ετών -Αγέραστη ομορφιά [εικόνες]

rakel-kitrino

Υπήρξε sex symbol για πάνω από 20 χρόνια τις δεκαετίες ’60-’80 και μία από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής της, και σήμερα, παραμένοντας γοητευτική, κλείνει τα 80 της χρόνια. Είναι η Ράκελ Γουέλς.
Σήμερα, αν ήταν στην ακμή της, ίσως ήταν ιδανική για τις υπερηρωικές ταινίες που γυρίζονται πλέον σωρηδόν αφού στα νιάτα της διέθετε όλο το πακέτο. Όμορφη, αθλητική, δυναμική, σέξι και παρότι όχι ιδιαιτέρως ψηλή (1,68) κατάφερνε, με την πληθωρική της παρουσία, να γεμίζει την οθόνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είχε διαφορετική εξέλιξη η καριέρα της στο σινεμά, δεδομένου ότι έπαιξε σε πολλές περιπέτειες, κρατώντας ένα δυναμικό ρόλο, μίας γυναίκας που δεν ήταν δίπλα στους ήρωες, αλλά είχε καθοριστική συμμετοχή στη δράση και τη ζωηράδα των φιλμ.
Η αξεπέραστη ομορφιά της Ράκελ Γουέλς

Η Ράκελ Γουέλς γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1940 στο Σικάγο από Βολιβιανό πατέρα, προφανώς υπαίτιος για την εξωτική της ομορφιά και Αμερικανίδα μητέρα. Οι άσχημες σχέσεις του ζευγαριού έφεραν τη νεαρά Ράκελ σε δύσκολη θέση και μοναδική διέξοδος απ’ την πραγματικότητα ήταν η ενασχόλησή της με το χορό και το θέατρο. Από νωρίς, γύρω στα 16 της, άρχισε να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς και η διάκρισή της σε αυτούς, της άνοιξαν το δρόμο για το χώρο του θεάματος.
ρακελ γουελς
Υπήρξε sex symbol για πάνω από 20 χρόνια τις δεκαετίες ’60-’80
Χόλιγουντ και ρόλοι… μπικίνι για τη Ρακελ Γουέλς

Γρήγορα ήρθε και ο γάμος και ένα παιδί. Δούλευε ως μοντέλο και αφού απέκτησε ακόμη ένα παιδί, πήρε διαζύγιο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό της ηθοποιίας. Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ αμέσως διέκριναν την ομορφιά της και της έδωσαν σέξι ρολάκια, παρά τις προσπάθειές της να καταξιωθεί ως ποιοτική ηθοποιός. Δεν μπορούσε όμως να αρνηθεί τους «ρόλους μπικίνι» καθώς έπρεπε να αναθρέψει τα δυο της παιδιά.
ναυτες

ναυτες
H oμορφια της καθηλωνε
Στη λίστα με τις ωραιότερες η Ράκελ Γουέλς

Η επιτυχία και η αναγνώρισή της ήρθε σχετικά γρήγορα, όταν εμφανίστηκε στην ταινία φαντασίας του Ντον Σάφι “1.00.000 Χρόνια Π.Χ.”, όπου υποδύθηκε μια πρωτόγονη γυναίκα με ξανθά μαλλιά, καμπύλες κι ένα εντυπωσιακό, για την εποχή, μπικίνι, φτιαγμένο από δέρμα ζώου. Γίνεται διάσημη, κυρίως από το διαφημιστικό πόστερ και μπήκε στη λίστα με τις ωραιότερες γυναίκες του κινηματογράφου.
ρακελ γουελς
Στην ταινία φαντασίας του Ντον Σάφι “1.00.000 Χρόνια Π.Χ.”, φωτογραφια ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοδική πορεία

Η καριέρα της ήταν ανοδική, αλλά με μονοδιάστατους ρόλους, της σέξι, εκρηκτικής και δυναμικής ηρωίδας, με τα πλούσια ντεκολτέ, όταν δεν φορούσε μπικίνι. Το 1967 θα παίξει μαζί με τον Άντονι Φραντσιόζα στην περιπέτεια “Η Κατάσκοπος της Κόστα ντελ Σολ”, ενώ θα ακολουθήσουν δυο γουέστερν, το πρώτο το 1968 δίπλα στον Τζέιμς Στιούαρτ (“Μπαντολέρο”) και το δεύτερο τον επόμενο χρόνο, δίπλα στον Μπαρτ Ρέινολντς (“Τα 100 τουφέκια”). Επίσης, εκείνη την εποχή θα παίξει μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα στο θρίλερ “Στα Ίχνη του Εγκλήματος” και στην κωμωδία “Δύο Απίθανοι Γλεντζέδες” με τον Πίτερ Σέλερς.

γουεστερν
γουεστερν
Το κορίτσι των γουέστερν
Η υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την Ρακελ Γουέλς

Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε για κάτι παραπάνω από το όμορφο κορίτσι με το τέλειο σώμα το 1973, όταν υποδύθηκε την Κονστάνς στην ευχάριστη μεταφορά του “Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες” του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Όλιβερ Ριντ, Μάικλ Γιορκ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν. Κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, αφού πέρα από τη γοητεία της φανέρωσε και τις υποκριτικές της ικανότητες και μάλιστα ως κωμικού. Υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Ήταν το 1987 όταν θα πρωταγωνιστήσει, επιτέλους, σε ένα δράμα, το “Right to Die”, υποδυόμενη μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε τίποτα από τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές.


Οταν ο Μαστρογιάννι της χτυπούσε παλαμάκια
Η πάντα γοητευτική Ράκελ Γουέλς

Τη δεκαετία του ’80 η σταδιοδρομία της άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα, αλλά η δραστήρια Ράκελ αντί να ακολουθήσει το δρόμο της Τζέιν Φόντα, με την αεροβική γυμναστική και τα σέξι κορμάκια της, αφού αυτά θα είχαν σύντομη διάρκεια, θα προτείνει μέσω βιντεοκασετών ένα εναλλακτικό πρωτοποριακό τρόπο εκγύμνασης βασισμένο στη γιόγκα και την υγιεινή διατροφή, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλυντικών.

Σήμερα, η Ράκελ Γουέλς, διατηρεί τη γοητεία της, μένει όλο και περισσότερο κοντά στην οικογένειά της, όπως πάντα ήθελε, παραδέχεται ότι δεν θα τα είχε πολυκαταφέρει αν δεν είχε την εξωτερική της εμφάνιση, αλλά συνάμα αποδεικνύοντας ότι είχε μυαλό και χαρακτήρα, αφού χωρίς σκάνδαλα και την τροφοδοσία κίτρινων φυλλάδων κατάφερε να επιβιώσει στον σκληρό και πολλές φορές απάνθρωπο κόσμο του Χόλιγουντ.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *