Πως πραγματικά βλέπουν οι γυναίκες μία ελεύθερη σχέση!

zeygari-filietai-se-strwma

Η ελεύθερη σχέση είναι μία μορφή ερωτικής σχέσης στην οποία δεν χρειάζεται να είναι ο ένας πιστός στον άλλο ή τουλάχιστον δεν χρειάζεται να δεσμευτούν. Παρόλα αυτά είναι μία σχέση που μπερδεύει πολλούς ανθρώπους επειδή διαρκεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Διαβάζοντας για το θέμα παρατήρησα πως για πολλά «ελεύθερα ζευγάρια» υπάρχουν κανόνες παρόλο που η λέξη ελευθερία χαρακτηρίζει την σχέση τους.

Οι κανόνες αυτοί μπαίνουν συνήθως από την αρχή για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις. Πόσοι όμως αρχίζουν και νιώθουν κάτι παραπάνω από έλξη όταν βλέπονται για μήνες ή για χρόνια; Οι άνθρωποι τείνουμε να δενόμαστε ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Οι γυναίκες δε, έχουμε την ορμόνη της αγάπης ιδιαίτερα μετά από το seχ. Έτσι αν βρίσκεσαι σε μία ελεύθερη σχέση μπορεί να παρατηρείς την κοπέλα να αλλάζει συμπεριφορά και να φέρεται λίγο πιο κτητικά απέναντι σου. Παρακάτω θα δεις πως μπορεί να βλέπουν οι γυναίκες μία ελεύθερη σχέση για να καταλάβεις τα σημάδια από την αρχή και να αποφασίσεις αν θα λήξεις τη σχέση ή θα την προχωρήσεις διαφορετικά.

Πως βλέπουν οι γυναίκες τις ανοικτές σχέσεις

Η ορμόνη της αγάπης

oxytocin hormone

Πρόκειται για καθαρή βιολογία και είναι πραγματικότητα ότι οι γυναίκες μετά το seχ νιώθουν πιο οικεία και πιο κοντά με έναν άντρα. Η οξυτοκίνη εκκρίνεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στις γυναίκες από ότι στους άντρες, Έτσι ακόμα και σε μία ελεύθερη σχέση αυτό συμβαίνει σε μία γυναίκα και μπορεί να δικαιολογήσει γιατί συμπεριφέρεται σαν να έχετε κανονική σχέση.

Από την σχέση στην ελεύθερη σχέση

zeygari filietai se strwma

Πολλές φορές όταν σχέσεις ή γάμοι βαλτώνουν στο πιο προσωπικό κομμάτι τα ζευγάρια συμφωνούν να μείνουν μαζί αλλά να είναι πιο ανοικτοί με άλλους ανθρώπους. Αυτό αλλάζει τα πράγματα και πολλά ζευγάρια είτε καταλήγουν πιο δεμένα από ποτέ είτε χωρίζουν. Για τις γυναίκες αυτή η αλλαγή είναι πιο δύσκολη και θέτουν κανόνες για την υγιεινή και την ασφάλεια τους. Γίνονται όμως και πιο κτητικές και ελέγχουν τα πάντα. Αν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση σίγουρα παρατηρείς πως δεν τηρούνται πάντα οι κανόνες που βάλατε στην αρχή.

Η ανασφάλεια στην ελεύθερη σχέση

problhmatismenh kopela

Όταν κάτι είναι καλό το κρατάμε όλοι όσο πιο πολύ μπορούμε και όσο παραμένει καλό. Όμως τι γίνεται όταν η ανασφάλεια αρχίζει να κυριαρχεί; Σε διάφορες έρευνες έχει αποδειχτεί πως μέσα από μία κανονική σχέση πηγάζει η ασφάλεια. Βιολογικά αυτό εξηγείται με πολλούς τρόπους (γι αυτό άλλωστε γίνονται οι γάμοι!). Τι γίνεται όμως σε μία ανοικτή και ελεύθερη σχέση; Σε μία τέτοια περίπτωση γυναίκες και άντρες νιώθουν να απειλούνται. Υπάρχει ανασφάλεια και σίγουρα περισσότερη από την πλευρά των γυναικών.

Από την ελεύθερη σχέση στη σχέση

zeygari koitazetai sta matia

Επειδή οι σχέσεις των ανθρώπων καμιά φορά αλλάζουν και γίνονται πιο ουσιαστικές ίσως προκύψει να σου ζητηθούν παραπάνω πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο από το γεγονός πως η κοπέλα με την οποία γνωρίζεσαι πλέον αρκετά καλά σου ζητάει να είστε μαζί. Δεν έχω ακούσει πολλές ιστορίες ελεύθερων σχέσεων να καταλήγουν έτσι, αλλά όλα γίνονται.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για σένα να ζυγίσεις τα θετικά και τα αρνητικά μίας σχέσης στην παρούσα φάση και να μετρήσεις τα δικά της αισθήματα μέσα στα θετικά. Άλλωστε το να βρίσκεσαι σε μία ελεύθερη σχέση σου μαθαίνει πολλά για μία γυναίκα γιατί δεν χρειάζεται να κρύψει κάτι για να σε εντυπωσιάσει.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *