Ποιο τραγούδι ήταν επιτυχία τη μέρα που γεννήθηκες

mousika-organa-1-768x516

Κατά καιρούς βγαίνουν πολλά τραγούδια, που μέσα σε λίγους μόνο μήνες καταφέρνουν να γίνουν τεράστιες επιτυχίες. Αλήθεια, εσύ γνώριζες ποιο ιο κομμάτι ήταν νούμερο ένα στα charts την ημέρα που ήρθες σε αυτό τον κόσμο;

Μπορείτε να δειτε με ένα κλικ ΕΔΩ, και να ακούσεις με ποιο τραγούδι έγινε η… υποδοχή στο μαιευτήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε σωστά το μήνα, την ημέρα και τη χρονολογία γεννήσεως, και το ίντερνετ θα αποκαλύψει την επιτυχία της συγκεκριμένης ημέρας.

Ένα από τα τραγούδια που έχουν μείνει στην ιστορία, πάντως, είναι το “Bohemian Rhapsody”. Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, το “Bohemian Rhapsody” των θρυλικών Queen έγινε επίσημα το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child o’Mine” των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...