Πες μου πως φτερνίζεσαι, να σου πω τι σεξ κάνεις

fe4d7a507895e098a1765ccfd96579f1_XL

Ακούγεται πέρα για πέρα ασυνήθιστο, αλλά, ο τρόπος που φτερνιζόμαστε προδίδει τις σεξουαλικές μας επιδόσεις! 

Όσοι φτερνίζονται και το ευχαριστιούνται, αποδίδουν καλά στο κρεβάτι ενώ όσοι δεν αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο και “κόβουν” το φτάρνισμα, είναι λιγότερο δοτικοί και περισσότερο εγωκεντρικοί στο σεξ.    

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ο Αμερικανός νευρολόγος καθηγητής, Άλαν Χιρς, ο οποίος συνέκρινε τον τρόπο που οι άνθρωποι φτερνίζονται και τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Όσοι αφήνουν τον εαυτό τους να ξεσπάσει κάνοντας ένα γερό “αψιού”, είναι ασυγκράτητοι στο σεξ. Δεν βάζουν χαλινάρι στην ερωτική απόλαυση ενώ όσοι προσπαθούν να το συγκρατήσουν κάνοντας ένα “ατσί” – ίσα ίσα που να ακούγεται – βάζουν όρια στο σεξ. Κι αυτό γιατί το φτέρνισμα είναι ένα αντανακλαστικό που συμβαίνει στο τμήμα του νευρικού μας συστήματος και δεν μπορούσε να το ελέγξουμε. Κι επειδή ο τρόπος που φταρνιζόμαστε δεν αλλάζει, είναι ίδιος με την πάροδο του χρόνου, αρκεί να ακούσουμε κάποιον να φτερνίζεται για να καταλάβουμε αν είναι “ταύρος” ή όχι στο κρεβάτι, είτε είναι 19 είτε 59!

Η έρευνα που συνδέει το φτέρνισμα με την σεξουαλικότητα βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής του Λονδίνου ότι υπάρχει και σεξουαλικό φτέρνισμα: Tο φαινόμενο όπου άνδρες και γυναίκες σκέφτονται κάποιον σεξουαλικά ή έρχονται σε οργασμό και αμέσως μετά ξεσπούν σε φτέρνισμα.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...