Ο Χρήστος Σμίας διοικητής στο νοσοκομείο Έδεσσας ;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός Χρήστος Σμίας

φέρεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας. Εκτιμάται ότι η τοποθέτησή του θα γίνει σύντομα ώστε να προχωρήσουν πολλές διαδικασίες που έχουν κολλήσει λόγω έλλειψης διοικητή.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι οι αντιρρήσεις της Θ. Τζάκρη που ήθελε δικό της άνθρωπο και στο νοσοκομείο Έδεσσας να πέφτουν στο κενό μετά και την ανακατωσούρα που έφερε στον νομό με το θέμα των αξονικών τομογράφων

 

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1952 στον Π. Μυλότοπο Γιαννιτσών από γονείς αγρότες, είναι παντρεμένος με την Ζωή Σμία-Φαρμάκη και πατέρας δύο παιδιών.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές μου στον Π. Μυλότοπο και στα Γιαννιτσά και το 1971 πέτυχε την εισαγωγή του στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ. Διετέλεσε αγροτικός γιατρός στην περιοχή ευθύνης Άσπρου ( Καλύβια, Λιπαρό, Άγιος Γώργιος , Εσώβαλτα, Σταυροδρόμι ) και Πέλλας (Ν. Πέλλα, Παραλίμνη, Μεσιανό, Αρχοντικό). Το 1987 ξεκίνησε την ειδικότητα αιματολόγου με προκαταρκτική εκπαίδευση στην παθολογία στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας. Το 1991 τοποθετήθηκε στην αιματολογική κλινική του Γ.Ν. Γ.Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, ασχολούμενος κυρίως με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Από το 1995 εργάστηκε στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών ως επιστημονικός σύμβουλος σε αιματολογικά θέματα και ως επιστημονικός συνεργάτης στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού του Γ.Ν. Παπανικολάου, ενώ το 2000 τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου και το 2010 έλαβε την θέση του διευθυντή Ε.Σ.Υ. Συμμετείχε στην πρωτοποριακή ομάδα του Διευθυντή Κ. Αθ. Φάσσα που διενήργησε για πρώτη φορά παγκόσμια αυτόλογες μεταμοσχεύσεις σε αυτοάνοσα νοσήματα (Σκλήρυνση κατά πλάκας), ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή της σε άλλα κέντρα του εξωτερικού. Συμμετείχε με περισσότερες από 200 εργασίες σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού (ΕΒΜΤ) και εργασίες μου έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα αιματολογικά και μεταμοσχεύσεων.

Παράλληλα ανέπτυξε πολυσχιδή συνδικαλιστική και πολιτική δράση. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη Πέλλας και πρόεδρός του για πέντε συναπτά έτη (82-86) και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υπαίθρου, γενικός γραμματέας και ακολούθως πρόεδρός της μέσα από ένα ψηφοδέλτιο συνασπισμού των δυνάμεων της αριστεράς. Τη δεκαετία 1981-1991 ήταν μέλος του ΚΚΕ και τα έτη 88-΄91 γραμματέας της οργάνωσης Γιαννιτσών. Από το 1991 βρίσκεται στον πολιτικό χώρο του ΣΥΝ και από τον Ιούλιο του 2013 συμμετέχει στην επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε ιδρυτικό μέλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΑΣΑ Πέλλας.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...