Ο Σουμάχερ αναδείχθηκε ο πιλότος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της Formula 1

5-10

Τον “θρυλικό” πιλότο της Ferrari, Μίκαελ Σουμάχερ, ψήφισαν οι οπαδοί της Formula 1, ως τον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία του αθλήματος, μακράν του δεύτερου.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μίκαελ Σουμάχερ, ανακηρύχθηκε ως ο πιλότος με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της Formula 1, μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων στην επίσημη ιστοσελίδα του αθλήματος.

Το αποτέλεσμα αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (13/5), στην 70η επέτειο από το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σίλβερστοουν το 1950.

Ο πιλότος της Ferrari, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι σε ατύχημα στο σκι το 2013, νίκησε το πρώην «αφεντικό» της Formula Ένα, Μπέρνι Έκλστοουν, συγκεντρώνοντας το 61% των ψήφων.

Ο Γερμανός κατέχει το ρεκόρ σε τίτλους και νίκες (91), αν και ο έξι φορές πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, απειλεί να τον… προσπεράσει και στις δύο κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...