Ο Μπουτάρης λέει να φύγει ο Σαμάρας και ζητάει οικουμενική κυβέρνηση

Ο Μπουτάρης λέει να φύγει ο Σαμάρας και ζητάει οικουμενική κυβέρνηση

Yπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης και κατά των πρόωρων εκλογών, τάσσεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Το καλύτερο ήταν να καθίσει σε ένα τραπέζι ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και τον Βενιζέλο και να πουν “παιδιά, να βγάλουμε το καράβι από τη φουρτούνα και μετά βλέπουμε ποιος θα το κυβερνήσει”» τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. Αναγκαστικά, οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το πρώτο που θα έκανα, αν ήμουν Τσίπρας, θα ήταν πάλι εκλογές, για να επιδιώξω αυτοδυναμία. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, εκλογές θα κάνουμε;».

Σχολιάζοντας την έμμεση παραίνεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για παραίτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Μπουτάρης τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να έχει πολιτική σταθερότητα. Είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως «η αξιολόγηση είναι βλακώδης, αλλά ως νόμος πρέπει να εφαρμοστεί…». Εξηγεί: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη της κ. Δούρου ότι η αξιολόγηση είναι φερετζές για απολύσεις, διότι υπάρχει ο νόμος. Βγήκε νόμος που λέει ότι αυτοί δεν θα απολυθούν. Εάν απολυθούν, με όποιο τερτίπι βρεθεί, αυτό θα είναι εξευτελισμός του κράτους, ότι δεν λέει την αλήθεια. Η δική μου άποψη είναι ότι ο νόμος, όποιος νόμος και να είναι, καλώς ή κακώς πρέπει να εφαρμόζεται. Η ιστορία της αξιολόγησης, ο επανέλεγχος των παράνομων προσλήψεων κ.λπ. έχουν, όμως, δημιουργήσει εδώ και πάνω από έξι μήνες μια εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα, μια πολεμική κατάσταση. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα. Όταν δεν έχει ασφάλεια για το τι θα γίνει αύριο στη δουλειά του, στο μεροκάματό του, όταν υπάρχουν 1 εκατ. άνεργοι, αντιλαμβάνεστε ότι δεν τιθασεύεται αυτή η αντίδραση. Έχουν διαλυθεί οι δήμοι».

 

Leave a Comment