Ο Θ. Δημητρακόπουλος για άλλη μία φορά κάνει «άνω – κάτω» τον ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς – Έξαλλος ο ο Σ. Χατζηζαμάνης

Με ανάρτησή του στο Facebook τα ..χώνει στην Ν.Ε. για το προεκλογικό spot της γούνας!!!

Το προεκλογικό spot του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στάθηκε αφορμή για να …ξαναχτυπήσει ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος για δεύτερη φορά δημοσίως καταδικάζει το εμπόριο της γούνας, ενώ το πρώτο …κρούσμα του ήταν τον Απρίλιο του 2013, οπότε επιτέθηκε στον κλάδο με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Γούνας Αθηνών, με δημοσιεύματά του στην εφημερίδα Αυγή.

Πρόσφατα, ο κ. Δημητρακόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, τα …έβαλε με τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, αποκαλώντας άθλιο, προβοκατόρικο και γεμάτο ανοησίες το προεκλογικό spot για τη γούνα:

«Με αφορμή την κυκλοφορία, προεκλογικά, ενός σχεδόν προβοκατόρικου, γεμάτου ανυπόστατες ανοησίες, βίντεο για την υπεράσπιση της γούνας στην Καστοριά με υπογραφή «σύριζα», που προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή χιλιάδων φιλόζωων και ακτιβιστών που νοιάζονται για το ζήτημα και παλεύουν για την κατάργηση του γουνεμπορίου, όπως κι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων, δηλώνω εκ μέρους των συντροφισσών και των συντρόφων μου πως:

Όπου κι αν υπάρχουν υποστηρικτές της γούνας, είτε στα δεξιά και στα ακροδεξιά, είτε στα αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους αποφασιστικά και ανένδοτα.

Οι θέσεις μας, που υποβλήθηκαν για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρες:

Γουνεμπόριο
Η σύγχρονη διεθνής τάση σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τείνει προς την κατάργηση των εκτροφείων γουνοφόρων και του εμπορίου γούνας.
Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατες αποφάσεις των κοινοβουλίων καταργούν είτε περιορίζουν δραστικά τις σχετικές δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Κροατία, Ολλανδία, Σλοβενία κλπ).
Στη χώρα μας, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουμε την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και τη σταδιακή κατάργηση του γουνεμπορίου σε βάθος χρόνου και την αντικατάσταση της κυριαρχίας της γούνας στην τοπική οικονομία με άλλες αειφορικές, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και στρατηγικό στόχο την ανάδειξη νέων ευκαιριών για την εξασφάλιση βιώσιμης απασχόλησης στον ντόπιο πληθυσμό.
Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε απαραίτητο το φραγμό στην αδειοδότηση για νέα εκτροφεία/επέκταση υφιστάμενων και παράλληλα την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των προβλεπομένων από την ευρωπαϊκή νομοθεσία προνοιών για την ευζωία των εκτρεφόμενων γουνοφόρων.

Αυτά, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. Καλώ όλες τις φίλες και τους φίλους που συμπορευόμαστε στον ωραίο αυτό αγώνα, να αγνοήσουν το άθλιο βίντεο που προπαγανδίζει το ξοφλημένο, αναχρονιστικό και μη βιώσιμο στη συνείδηση όλων των προοδευτικών και αριστερών ανθρώπων εμπόριο της γούνας.

Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ. – facebook»

 

Σας παραθέτουμε και το άρθρο της ΣΕΝΤΡΑΣ τον Απρίλιο του 2013, οπότε ο κ. Δημητρακόπουλος, είχε προκαλέσει το πρώτο του …χτύπημα στον κλάδο της γούνας!!!

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ» ΘΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ!!!

«Ο Θ. Δημητρακόπουλος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τη δική του άποψη και της μικρής του ομάδας», ξεκαθαρίζει η Ν.Ε. της τοπικής οργάνωσης, δεχόμενη, ταυτόχρονα, για το συγκεκριμένο θέμα τα …πυρά της βουλευτού της Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου…

Σε αναμμένα …κάρβουνα ανάγκασε να κάτσει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, η δημοσίευση άρθρου ενός …συντρόφου, με έντονη διάθεση κριτικής για τον κλάδο της γούνας. Πιο συγκεκριμένα, ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της γραμματείας του τμήματος Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, σε άρθρο του στην Αυγή, την Κυριακή 31 του Μάρτη, με αφορμή την 3η Διεθνή Έκθεση Γούνας, έστρεψε τα βέλη του κατά του κλάδου, εκφράζοντας την αντίθεση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, στην προνομιακή μεταχείριση του κλάδου της γούνας.

«Ζητάμε από την πολιτεία να βάλει άμεσα φρένο στην ίδρυση νέων και στην επέκταση των υφιστάμενων μονάδων εκτροφής γουνοφόρων,καθώς και στην επιδότηση κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με το γουνεμπόριο και, ταυτόχρονα, να θέσει ως στόχο, σε λελογισμένο βάθος χρόνου, τον τερματισμό της εκτροφής ζώων για τη γούνα τους.

Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει όλα τα προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της βιολογικής γεωργίας. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι επιβάλλεται η διαφοροποίηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου στην περιοχή, στα μέτρα της οικονομίας των αναγκών -όπως επιβάλλει, άλλωστε, η εποχή κρίσης που διανύουμε- και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για έναν ολοκληρωμένο οικονομικό σχεδιασμό, με πρόβλεψη μεταβατικού σταδίου προσαρμογής στις νέες παραγωγικές συνθήκες.

Είναι ευθύνη της πολιτείας η προετοιμασία των επαγγελματιών του κλάδου της γούνας για το πέρασμα σε εναλλακτικές, προσοδοφόρες οικονομικές δραστηριότητες, που δεν εμπεριέχουν βασανισμό ζώων και παράλληλα εξασφαλίζουν ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον στις επόμενες γενιές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος, σημειωτέον, έχει εκφράσει ανάλογες θέσεις στο παρελθόν, όντας τότε μέλος της ΔΗΜΑΡ, οπότε δημιούργησε πρόβλημα στην αντίστοιχη τοπική οργάνωση, η οποία χρειάστηκε να συμμαζέψει τότε τα …ασυμμάζευτα και, μάλιστα, σε προεκλογική τότε περίοδο.

 

ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Σεβαστή η άποψη του συντρόφου Δημητρακόπουλου»

 

Ανάλογη τακτική ακολούθησε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που, με ανακοίνωσή του, τονίζει πως «Ο Θ. Δημητρακόπουλος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο την δική του άποψη, και της μικρής ομάδας του, για τα δικαιώματα των ζώων και δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσο δε μάλλον την τοπική Ν/Ε. Η Ν/Ε δηλώνει ξεκάθαρα και απερίφραστα ότι η άποψη του σ. Δημητρακόπουλου και των ομοϊδεατών του, γίνεται μεν σεβαστή ως δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης, αλλά, σε καμία περίπτωση, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή ως θέση. Για το λόγο αυτό και η αντίδρασή μας ήταν ΑΜΕΣΗ, με επιστολή στα θεσμικά μας όργανα, στα πλαίσια της εσωκομματικής μας λειτουργίας».

Νέοι διαξιφισμοί Μ. Αντωνίου – ΣΥΡΙΖΑ

Αρπάζοντας την …ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η τοπική βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου δε δίστασε να στρέψει τα …βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους πολίτες να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική,

«Αντιλαμβάνονται όλοι το μέλλον που προοιωνίζει για το βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως, άραγε, θα είναι ποινικό αδίκημα η ενασχόληση με τη γουνοποιία;

Υ.Σ. Επειδή σε προηγούμενη ανακοίνωση μου για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της Αριστεράς έλεγα ο θεός να μας φυλάει, με αυτά που λένε, φαίνεται ότι αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει κάτι να κάνουμε κι εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Μαρία Αντωνίου, για να πάρει ωστόσο την απάντηση της γραμματέως της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ξανθίππης Μουράτη, η οποία δήλωσε:

«Η κ. Αντωνίου καλά θα κάνει να μη μιλάει για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη γούνα. Ας ρωτήσει πρώτα για τις θέσεις της αριστερής συνιστώσας της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, τη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή, η οποία έχει βγάλει μια ανακοίνωση, την οποία θα τη χαρακτήριζα πολύ σκληρότερη από το άρθρο του κ. Δημητρακόπουλου. Ας λύσει πρώτα αυτό το …ενδοκυβερνητικό πρόβλημα και μετά ας βγει και να μιλήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεκάθαρα στηρίζει τη γούνα και το έχει αποδείξει και στην πράξη».
Έξαλλος ο Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την ανάρτηση Δημητρακόπουλου

Κανείς κ. Δημητρακόπουλους δεν εκφράζει άποψη για μας, ούτε και οι ομοϊδεάτες του, που απελευθέρωσαν τα μινκ πριν απο λίγα χρόνια”, σημείωσε ο Σ. Χατζηζαμάνης

“Αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει“, τόνισε μιλώντας στους ANTENNES FM και στον Χρήστο Νατσούλη, ο Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Σάκης Χατζηζαμάνης, αναφερόμενος στην ανάρτηση του Θ. Δημητρακόπουλου,Συντονιστή της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ,ταυτόχρονα, απαράδεκτη την τοποθέτησή του. “Είναι προσωπική άποψη του κ. Δημητρακόπουλου“, πρόσθεσε ο κ. Χατζηζαμάνης, ο οποίος θα θέσει το θέμα στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου το ζήτημα να λυθεί μία και καλή!!! “Κανείς κ. Δημητρακόπουλους δεν εκφράζει άποψη για μας, ούτε και οι ομοϊδεάτες του, που απελευθέρωσαν τα μινκ πριν απο λίγα χρόνια”, έκλεισε!!!

sentra.com.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *