Ο απολογισμός της Ε.Ο.Γ. για το 2018. Δ. Κοσμίδης: «Αγωνιστήκαμε και βγήκαμε νικητές»

eog

Ο απολογισμός της Ε.Ο.Γ. για το 2018.   Δ. Κοσμίδης: «Αγωνιστήκαμε και βγήκαμε νικητές»

 Για τις δράσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας του έτους 2018 μίλησε ο Πρόεδρός της Δημήτριος Κοσμίδης στα τοπικά Μ.Μ.Ε. «Εύχομαι ο νέος χρόνος να φέρει πολλά χαμόγελα στην περιοχή μας. Εύχομαι επίσης στους συναδέλφους γουνοποιούς και σε όλο τον κόσμο το 2019 να είναι η καλύτερη χρονιά για όλους μας. Η Ε.Ο.Γ. το 2018 πραγματοποίησε πολλές δράσεις και  ενέργειες, επ’  ωφελεία του κλάδου μας. Θεωρώ ότι από την πλευρά μας αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο δρόμο, σίγουρα όμως δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα».

 

 Σειρά συναντήσεων και επαφών

Το 2018, η Ε.Ο.Γ. πραγματοποίησε  σειρά συναντήσεων και επαφών με τους πολιτικούς φορείς της χώρας με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κλάδος της ελληνικής γουνοποιίας.

Ενδεικτικά:

Αντιπροσωπεία της Ε.Ο.Γ.  συναντήθηκε και συζήτησε με τον   Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, του παρουσίασε τον κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας, του εξέφρασε τις θέσεις της, αλλά και τα διεθνή προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος. Στη συνάντηση ήταν και ο π. Υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Γιώργο Κατρούγκαλο.  Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απαγόρευση του εμπορίου της γούνας στην Ινδία. Ο αν. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κοσμίδη ότι θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων γουνοποιών σε ό,τι και εάν χρειαστούν.

Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τα Πρωτοβάθμια Όργανα του κλάδου και τους τοπικούς φορείς.

 

Συμμετοχή της Ε.Ο.Γ. στις Εκλογές και στις δράσεις της Ε.Σ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ.-αντιπροσώπους της Ε.Σ.Ε.Ε. μετέβησαν στην Αθήνα  (Ιανουάριος 2018), προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.). Παράλληλα το κλιμάκιο της Ε.Ο.Γ. συμμετείχε και στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2017-2018, όπου και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία σχετικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, η εικόνα στο χώρο του ελληνικού εμπορίου, οι προβλέψεις των Ελλήνων εμπόρων για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και η  αποτύπωση της κινητικότητας των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένες εμπορικές αγορές.

Συμμετοχή στο 4ο Συνέδριο τής  Ε.Σ.Ε.Ε. με θέμα «Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα: Ο Μεγάλος Πρωταγωνιστής της Ανάπτυξης» (Απρίλιος 2018). Το 4ο Συνέδριο της ΕΣΕΕ διαρθρώθηκε σε πέντε θεματικές ομάδες (πάνελ) στις οποίες ειδικοί ομιλητές μοιράστηκαν με τους συνέδρους σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και εμπειρίες. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης συμμετείχε ως ομιλητής στο πέμπτο πάνελ με θέμα: «Η συνεργασία ως παράγοντας επιτυχίας», όπου αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας για την επιχειρηματική επιτυχία.

Η Ε.Ο.Γ. συμμετείχε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας (Νοέμβριος 2018).

 

Συμμετοχή στις εκθέσεις και στις εκλογές των Πρωτοβάθμιων Οργάνων

Η Ε.Ο.Γ. ως Δευτεροβάθμιο Όργανο του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας συμμετείχε στις Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας σε Καστοριά και Αθήνα. Επίσης  στήριξε τις εκλογές των Πρωτοβάθμιων Οργάνων.

 

Διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων

Διοργάνωση του 1ου  Διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εκτροφής Γουνοφόρων Ζώων, το οποίο είχε  θέμα «Το παρόν και το μέλλον». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018  στη Σιάτιστα και στο Άργος Ορεστικό.  Δεκάδες εκτροφείς παρακολούθησαν την ενημέρωση και τις δύο ημέρες.  Κύριος σκοπός του συνεδρίου, ήταν να ενημερωθούν οι εκτροφείς για τα προγράμματα  τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και παράλληλα να υπάρξει μια στοχευμένη πληροφόρηση σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Truth about fur and animal rights» (μτφ.  H αλήθεια για τη γούνα και τα δικαιώματα των ζώων», τον Οκτώβριου του 2018 στην πόλη της Καστοριάς.  Σκοπός της ημερίδας ήταν η σωστή ενημέρωση σχετικά με τη Γούνα, ως προϊόν και τα δικαιώματα των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων της χώρας μας. Παράλληλα δόθηκαν οι απαντήσεις με τεκμηριωμένα και αναμφισβήτητα επιχειρήματα προς  στις ψευδείς και παραπληροφορητικές επιθέσεις εναντίον του κλάδου,

 

Συμμετοχή στο Annual General Meeting 2018 της Fur Europe

Η Ε.Ο.Γ. συμμετείχε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (Annual General Meeting) της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γούνας (Fur Europe), η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στη Γενεύη. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έλαβε χώρα ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2017,  ψηφίστηκε ο ισολογισμός του 2017  και παρουσιάστηκε το νέο Δ.Σ. της F.E.

Διοργάνωση του 4ου Θερινού Σχολείου Γούνας

Το 4ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School), πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά, τον Αύγουστο του 2018 υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και  της Fur Europe.

Είκοσι έξι (26) συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Εσθονία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Γαλλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ισπανία, Δανία, Ολλανδία), μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε γουνοποιητικές επιχειρήσεις και φάρμες γουνοφορών ζώων, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας 2018 για τη Γούνα

 

Η Ε.Ο.Γ. διοργάνωσε για ακόμα μια φορά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας. Περισσότεροι από τριάντα Νέοι Σχεδιαστές- Σπουδαστές και Απόφοιτοι από τις μεγαλύτερες Σχολές Σχεδίου της χώρας συμμετείχαν σε αυτόν και αξιολογήθηκαν από τους ειδικούς συνεργάτες της Ε.Ο.Γ. Ηλία Ρέββα και Αναστασία Μπατσή. Νικήτρια αναδείχθηκε η κα Μαριάννα Λεμπέση.

Τα σχέδια της νικήτριας  έγινα έτοιμα ενδύματα με έξοδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και ακολούθησε  η φωτογράφιση των ετοίμων πλέον ενδυμάτων τους. Με αυτόν τον τρόπο συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδίου Μόδας 2019 REMIX 2019, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας IFF, στο Μιλάνο της Ιταλίας το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της MI-FUR 2019.

Ενέργειες προβολής/προώθησης

Πραγματοποιήθηκαν πολλές ενέργειες προβολής και προώθησης του κλάδου της γουνοποιίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας πρωταγωνίστησε  πολλές φορές στα εξώφυλλα και στα δελτία ειδήσεων των ελληνικών  Μ.Μ.Ε.

 

Παράλληλες ενέργειες- δράσεις

  • Με σκοπό να υπερασπιστή τα συμφέροντα του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, η οποία έθιγε τα συμφέροντα της γούνας.
  • Ανέδειξε το θέμα της μη αποδοχής της πλαστικής γούνας στις χωματερές της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα θέμα που πολλοί προσπάθησαν να κρύψουν, ωστόσο η αληθεία για τη φυσική οικολογική γούνα έλαμψε.
  • Εκδόθηκε το βιβλίο του ειδικού συνεργάτη της Ε.Ο.Γ. Νίκου Ρίζου με θέμα «Η Τέχνη της Γούνας από τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό μέχρι Σήμερα»

 

Χ.Κ.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *