Με αυτό το έξυπνο και εύκολο κόλπο θα ξεσκονίζετε πολύ λιγότερο μέσα στο σπίτι

dust-570_1

Η «γενική» στο σπίτι είναι μια από τις πιο βαρετές, κουραστικές και χρονοβόρες διαδικασίες για κάθε νοικοκυρά.

Oλοι μας θέλουμε να κάνουμε λιγότερες δουλειές και να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στους φίλους και στην οικογένειά μας.

Το ξεσκόνισμα είναι μια αναπόφευκτη αγγαρεία και για κάποιους θεωρείται από τις ελαφριές δουλειές του σπιτιού.

Η σκόνη υπάρχει παντού και ιδίως αν έχεις πολλά χάλια και μοκέτες μέσα στο σπίτι, είσαι καταδικασμένη να κυκλοφορείς με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι.

Πόσες φορές έχεις περάσει ένα απόγευμα ξεσκονίζοντας μόνο και μόνο για να δεις τη σκόνη να σε χαιρετάει πάνω από τα έπιπλά σου μέσα σε λίγες ημέρες από τότε που τα καθάρισες;

Τα νέα όμως είναι ευχάριστα καθώς όσο σκόνη κι αν μπαίνει στο σπίτι σου, εμείς ξέρουμε πως θα μπορέσεις να την απωθήσεις για αρκετό καιρό μ’ ένα μόνο απλό και πολύ γρήγορο κόλπο.

Με μια απλή τεχνική θα παρατηρήσεις πως δεν θα χρειάζεται πλέον να ξεσκονίζεις τόσο συχνά και έτσι θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο.

Πρόκειται για ένα αντιστατικό σπρέι που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου και θα λειτουργήσει ως ασπίδα στα έπιπλά σου για να μην συσσωρεύεται εύκολα η σκόνη.

Οπως διαβάζουμε στο σάιτ του Σπύρου Σούλη, για να φτιάξεις το αντιστατικό σπρέι θα χρειαστείς 1 κ.σ. οινόπνευμα, 1 κ.σ. μαλακτικό ρούχων, 250 ml νερό και ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι.

Το μαλακτικό ρούχων λειτουργεί ως αντιστατικό, ενώ το οινόπνευμα βοηθάει ώστε να εξατμιστεί γρήγορα το υγρό από τις επιφάνειες των επίπλων σου.

Βάλε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκαλάκι και κούνησέ το καλά. Ψέκασε τα έπιπλά σου από απόσταση περίπου 20 εκατοστών και μετά σκούπισε με ένα βαμβακερό πανί.

Αντίο σκόνη!

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *