Μήπως πάσχετε κι εσείς από το σύνδρομο του “ελεύθερου χρόνου”;

Screenshot_2020-11-22 Μήπως πάσχετε κι εσείς από το σύνδρομο του ελεύθερου χρόνου ; - Αναζήτηση Google

Οι νέες ασθένειες που προκύπτουν κάθε μέρα είναι πολλές, τέτοιες που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ανθρώπινος νους. Κι αυτό καθώς οι δομές της κοινωνίας δεν είναι οι ίδιες, καταγράφονται νέες δυσλειτουργικές τάσεις.

Μία από τις πιο περίεργες ασθένειες για την οποία μιλούν οι ειδικοί, είναι αυτή του «ελεύθερου χρόνου», μια άτυπη δυσλειτουργία, που φαίνεται να επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων με έναν τρόπο δραστικό.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως ένα 3% των ερωτηθέντων, πιστεύει πως τα συμπτώματα ασθένειας που παρουσιάζει, οφείλονται στη διαταραχή αυτή.

Οι αιτίες

Μερικοί από τους λόγους που οδηγούν το άτομο στη συνεχή υπερένταση είναι φυσικά οι καθημερινές ανάγκες, το αυξημένο στρες, το αγχωτικό πρόγραμμα, ο ανταγωνισμός στον εργασιακό χώρο. Το άτομο καθημερινά καλείται να φέρει εις πέρας πολλές αποστολές και να πραγματοποιήσει νέους στόχους.

Με τις δομές της μοντέρνας κοινωνίας, δημιουργούνται νέες αντιλήψεις για την αποδοτικότητα ενός ανθρώπου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις προσδοκίες. Ο προσωπικός χρόνος δεν υπάρχει πια, έχει παραγκωνιστεί για την επιτυχία.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από την «ασθένεια», είναι δυνατόν να παρουσιάσουν γνωστά συμπτώματα, που μπορεί να παραπέμπουν σε άλλη ασθένεια.

Πυρετός, πόνοι στο σώμα, απώλεια ισορροπίας είναι μερικά από τα συμπτώματα, που αποδίδονται καθαρά και μόνο στο σύνδρομο αυτό. Όπως και να ‘χει, επειδή τα συμπτώματα είναι κοινά, δεν πρέπει κανείς να αφήνεται να παρασυρθεί από μια υπεραπλουστευμένη διάγνωση.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *