Κύπελλο Ιταλίας: Απόψε ο μεγάλος τελικός Νάπολι-Γιουβέντους

napoli-juve-kypello-italia

Σήμερα το βράδυ (22:00, Mega) θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς διεξάγεται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης ο τελικός της διοργάνωσης ανάμεσα στη Νάπολι και την -πολυνίκη του θεσμού- Γιουβέντους.

Οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» για τον πρώτο τίτλο της σεζόν με «έπαθλο», εκτός από το τρόπαιο, και την ψυχολογική ώθηση ενόψει της επανέναρξης της Serie A, η οποία μπήκε στο… ψυγείο μετά τις 9 Μαρτίου, λόγω του «λουκέτου» που επιβλήθηκε στον αθλητισμό της χώρας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, ο εν λόγω τελικός έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το Coppa Italia θα γίνει μία από τις πρώτες διοργανώσεις των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που θα απονείμει έναν τίτλο, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην… κανονικότητα.

Εφόσον η Νάπολι κατακτήσει το Κύπελλο, στη δέκατη παρουσία της σε τελικό, θα πανηγυρίσει έναν τίτλο στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, κατά την οποία έχει χάσει πολύ έδαφος στην «κούρσα» του πρωταθλήματος (σ.σ. οι «παρτενοπέι» είναι έκτοι στη Serie A με 39 βαθμούς μετά από 26 αγωνιστικές), ενώ διεκδικεί και την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Champions League (σ.σ. η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έχει αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 με την Μπαρτσελόνα στο «Σαν Πάολο» στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16»). Παράλληλα, σε περίπτωση επιτυχίας η Νάπολι θα φτάσει τους έξι τίτλους στο Coppa Italia και θα «πιάσει» στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας τη Φιορεντίνα. Η ομάδα του ιταλικού νότου στέφθηκε για τελευταία φορά κυπελλούχος Ιταλίας το 2014, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο χρόνια νωρίτερα είχε νικήσει τη Γιουβέντους στον τελικό της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους θέλει να αυξήσει τη… συγκομιδή τίτλων της στο Κύπελλο Ιταλίας. Η «βέκια σινιόρα» μετράει 13 τρόπαια στους 18 τελικούς που έχει δώσει στο παρελθόν και θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμη ένα στο παλμαρέ της μετά από δύο χρόνια, καθώς πέρυσι αποκλείστηκε -μόλις στους προημιτελικούς- από την Αταλάντα. Οι «μπιανκονέρι» ευελπιστούν με το Κύπελλο να κάνουν την… αρχή για την κατάκτηση τίτλων στην αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς προηγούνται στη βαθμολογία της Serie A (σ.σ. με 63 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, έναντι 62 της δεύτερης Λάτσιο), ενώ διεκδικούν και την πρόκρισή τους στους προημιτελικούς του Champions League (σ.σ. η «Γιούβε» ηττήθηκε 1-0 στη Γαλλία από τη Λιόν στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16»). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κύπελλο που κατέκτησε το 2018 η Γιουβέντους ήταν το τέταρτο διαδοχικό για την ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ενώ εάν μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών δεν υπάρχει νικητής, οι δύο φιναλίστ θα λύσουν απευθείας τις… διαφορές τους στα πέναλτι.
Πηγή: iefimerida.gr

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *