Κορονοϊός – εμβόλιο: Ποιοι δεν πρέπει να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα

Screenshot_2021-01-11 Κορονοϊός - εμβόλιο Ποιοι δεν πρέπει να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα

Για την διαδικασία των εμβολιασμών που ξεκινάει σήμερα με τους άνω των 85 ετών μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr μίλησε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (105,8), είπε ότι ξεκινάει σήμερα η δεύτερη φάση του εμβολιασμού, η οποία αφορά τον γενικό πληθυσμό, ενώ παράλληλα τρέχει και το πρόγραμμα για ιδιώτες γιατρούς. «Από σήμερα ανοίγει η δυνατότητα των ραντεβού μόνο για όσους είναι πάνω από 85, καθώς έχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για νόσηση. Η γενική αρχή είναι: όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με κάθε τρόπο  θα του δώσουμε τη δυνατότητα. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης, πρέπει να δούμε τον όγκο και τις περιοχές και θα υπάρξουν ανακοινώσεις γι’ αυτό σήμερα  το απόγευμα».

Αυτό που τόνισε επίσης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ότι οι κάτω των 85 δεν υπάρχει λόγος να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα.

Ο κ. Γεωργαντάς είπε ακόμα ότι «οι άνω των 85 είναι 500.000, ενώ περίπου 60.000 έχουν μπει στην άυλη συνταγογράφηση και θα λάβουν ένα μήνυμα, το οποίο θα τους δίνει προτεινόμενο κέντρο και ημερομηνία, οπότε εάν συμφωνούν απλά το αποδέχονται. Έχουν τρεις ημέρες για να το επιβεβαιώσουν ή όχι. Αλλιώς μετά πρέπει να πάνε με την υπόλοιπη διαδικασία, είτε να μπουν στο emvolio.gov.gr, είτε στο φαρμακείο, είτε στο ΚΕΠ.

«Υπάρχουν 11.000 σημεία στη χώρα. Θα υπάρχει δυνατότητα μίας αλλαγής στα ραντεβού, αν υπάρχει υπέρτερη ανάγκη αλλά πάντα 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία του εμβολιασμού, γιατί θα έχει δρομολογηθεί να υπάρχουν τα εμβόλια. Τριάντα ημέρες μετά θα έχει δυνατότητα να ξαναμπεί στο σύστημα για ραντεβού, όποιος αδικαιολόγητα δεν παρουσιαστεί», τόνισε.

Για την επάρκεια των εμβολίων

«Στην πορεία θα είναι και πιο απλά τα πράγματα. Γιατί από τις άλλες 5 εταιρίες με τις οποίες έχει γίνει συμφωνία με την Ε.Ε. θα υπάρχουν εμβόλια της μίας δόσης. Εμείς είμαστε από τις λίγες χώρες στην Ε.Ε. που ενημερώνουμε σε πραγματικό χρόνο για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει. Μέχρι το Σάββατο που είχα εικόνα, είχαν γίνει 40.160. Ο σχεδιασμός μέχρι το Μάρτιο είναι από την εταιρία που μας προμηθεύει να έχουμε 1.255.000 δόσεις. Προχωρώντας, εκεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα αρχίσει να γίνεται μεγάλος αριθμός εμβολιασμών».

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...