Κλεισούρα – Κεφαλάρι: Νέες επιθέσεις μινκ σε οικόσιτα

μινκ-650x410

Νέες επιθέσεις των μινκ, που απελευθέρωσαν «οικολόγοι» από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων πριν λίγα χρόνια στην περιοχή της Καστοριάς, έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Κλεισούρα και στο Κεφαλάρι, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο periscopio.com

Δεκάδες κότες αποδεκατίστηκαν από τα επιθετικά μινκ και οι κάτοικοι που τις εξέτρεφαν είναι σε απελπισία όχι μόνο γιατί έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο αλλά και γιατί κανένας δεν τους εγγυάται πως αν προβούν σε αντικατάσταση του, δεν θα έχει και αυτό την ίδια τύχη το επόμενο διάστημα. Πλέον η εκτροφή οικόσιτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καστοριάς, αλλά και των όμορων νομών, είναι επισφαλής.

Οι «οικολόγοι» με τις παράνομες και εγκληματικές – τόσο νομικά όσο και οικολογικά – απελευθερώσεις των, αμερικάνικης προέλευσης, μινκ, έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όσους είχαν οικόσιτα ζώα.

φώτο αρχείου
φώτο αρχείου

Είναι, όμως, γνωστό πως έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στο οικοσύστημα της περιοχής γιατί τα άκρως επιθετικά και μη ενδημικά μινκ έχουν επικυριαρχήσει της υπόλοιπης τοπικής πανίδας με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει και προβλήμα εξαφάνισης άλλων ενδημικών ζωικών πληθυσμών σημαντικής οικολογικής σημασίας γιατί μερικά από αυτά είναι σπάνια και τελούν υπό εξαφάνιση, όπως είναι η βίδρα της λίμνης της Καστοριάς.

Δυστυχώς, η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια και οι ευθύνες των ανεύθυνων, δήθεν οικολόγων, τεράστιες.

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...