Καταγγέλουν τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη για μεθόδευση διαγωνισμού

1D1W8948_resize

Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα καταγγέλει την μεθοδευμένη ποσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, κ. Θεοδωρίδη να κυρήξει ως άγoνο τον Ηλεκτρονικό Ανοιχτό Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για την μεταφορά των μαθητών για τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, προυπολογισμού 3.338.017 Ευρώ με δικαίωμα προαίρεσης 50%, ήτοι 1.112.672 Ευρώ επί πλέον.

Μετά από μια ενορχητρωμένη διασπορά φημών ότι ο διαγωνισμός θα κυρηχτεί τελικά άγoνος προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές, έως την ημέρα λήξης υποβολής, 9-7-2015, 14 υποψήφιοι ανάδοχοι. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού με το από 17/8/2015 πρακτικό της απέρριψε και τις 14 προσφορές. Συγκεκριμένα οι 11 εκ των αναδόχων δεν κατέθεσαν εγγυητική επιστολή(;) και οι 3 είχαν τυπικά προβλήματα που κατά την κρίση της Επιτροπής ήταν λόγοι απόρριψης ενώ οι υποψήφιοι ανάδοχοι με ένστασή τους ισχυρίζονται ότι ενήργησαν όπως όριζε η διακύρηξη και όπως διεξείχθησαν παρόμοιοι διαγωνισμοί σε άλλες Π.Ε. της Π.Κ.Μ.

Ερωτηματικό είναι γιατί οι 11 υποψήφιοι ανάδοχοι δεν κατέθεσαν εγγυητική. Πιθανόν επειδή γνώριζαν την μεθόδευση να κυρηχθεί ο διαγωνισμός άγoνος.

Η υπόθεση εξετάστηκε απ’ την Οικονομική Επιτροπή της Π.Κ.Μ. την Τρίτη 25/8/2015 η οποία ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και γνωμάτευση απ’ την Νομική Υπηρεσία, ορίζοντας ημερομηνία επανεξέτασης την 28/8/2015, οπου πάλι δεν ελήφθει οριστικά απόφαση και μετατέθηκε για την Τρίτη 1/9/2015.

Η μεθόδευση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Θεοδωρίδη έχει σκοπό μέσα απ’ την κύρηξη μέρους ή όλου του διαγωνισμού ως άγoνου, να εκβιάσει συνθήκες “έκτακτου ανάγκης” λόγω αδιεξόδου και αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών ώστε να γίνει προσφυγή στην διαδικασία διαπραγμάτευσης και ουσιαστικά ανάθεση στο ΚΤΕΛ Πέλλας.

Με τον ίδιο τρόπο ενήργησε ο κ. Θεοδωρίδης και την περασμένη χρονιά. Οι σχέσεις του κ. Θεοδωρίδη με το ΚΤΕΛ Πέλλας είναι γνωστές.

Καλούμε τον κ. Τζιτζικώστα να παρέμβει για να προστατέψει το Δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Οι ευθύνες του κ. Περιφερειάρχη είναι σοβαρές γιατί είναι γνώστης των μεθόδων του κ. Θεοδωρίδη που είναι υπόδικος και πρωτόδικα καταδικασμένος με 18 μήνες φυλάκιση.

Τον καλούμε να πάρει θέση γιατί σε διφορετική περίπτωση είναι συνυπεύθυνος.

Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματος μας να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη.

Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα

marmaga

Ο marmagas είναι ο δημιουργός του blog tismarmagas.wordpress.com. Μετά την επιτυχημένη πορία 2 χρόνων μετέφερε όλα του τα άρθρα στο ανανεωμένο πλέον marmaga.net...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *